La selecció espanyola de bàsquet s'imposa a l'Argentina amb una gran actuació de Gasol

Victòria de la selecció espanyola davant l'Argentina, en el que ha estat un partit vibrant, en què els espanyols han guanyat per 87-76 un partit en què han anat per darrere en el marcador des del final del segon quart, quan els argentins han fet un parcial de 22-10. Els jugadors de Mario Pesquera han marxat als vestidors amb un 35-40 en el marcador, i no ha estat fins al minut 33, que el marcador s'ha igualat, a 66 punts; gràcies a l'encert des de la línia de 6,25 de De la Fuente -que ha fet un gran partit- i de l'encert de Garbajosa, que ha anotat 12 punts. Així doncs, el subcampió d'Europa ha estat superior al subcampió del món, i Gasol, amb 26 punts, ha tornat a ser el millor del seu equip.

Les decepcions espanyoles a Atenes tenen el contrast de la selecció de bàsquet. Gasol personifica la il·lusió de la delegació espanyola. El de Sant Boi ha estat el millor jugador del partit i li ha guanyat la partida a un dels líders de San Antonio Spurs, Manu Ginobili. Els espanyols han sortit molt concentrats, però al segon quart els sud-americans han demostrat per què tenen gairebé mitja plantilla a l'NBA. A la mitja part, l'Argentina dominava de cinc gràcies als punts de Scola, que amb 28, ha estat el màxim encistellador. Però ha estat al darrer quart quan el combinat de Mario Pesquera ha consolidat la remuntada. Els triples de Garbajosa i de De la Fuente han estat el preludi de la victòria espanyola. L'últim minut ha servit per veure quina seria la diferència a l'electrònic, tan important pel "basket average" en cas d'empats a la classificació. Al final Espanya ha guanyat d'onze i se situa líder en solitari del seu grup olímpic.