Protestes França 8.12.2018 (Reuters)
Protestes França 8.12.2018 (Reuters)

La ressaca de les mobilitzacions a França: destrosses, 1.700 detinguts i 135 ferits

RedaccióActualitzat

París recupera la normalitat després d'una nova jornada d'aldarulls, amb més de 1.300 detinguts. El primer ministre francès anuncia mesures per resoldre el conflicte dels Armilles Grogues.

 

Pel que fa als talls de trànsit d'ahir, aquesta matinada ja ha quedat normalitzada la circulació entre Figueres i la frontera amb França.

A París, aquest matí s'estan fent tasques de neteja i molts comerços ja treuen els elements de protecció que havien instal·lat als aparadors. Tot plegat per recuperar l'ambient prenadalenc.

 

El president, Emmanuel Macron, té previst comparèixer aquesta setmana per donar resposta a les reivindicacions dels manifestants, que continuen mobilitzats. I ha donat el seu suport a les forces de seguretat, igual que ho han fet el ministre de l'Interior, Christophe Castaner, i el primer ministre, Édouard Philippe.

 

 

Els Armilles Grogues protestaven, inicialment, per l'impost als carburants, que ja està retirat, però la protesta ha acabat aglutinant el descontentament dels francesos per la crisi dels últims anys.

 

Les manifestacions van deixar ahir 135 ferits i 1.385 detinguts arreu del país.

 

 

ARXIVAT A:
FrançaArmilles Grogues
Anar al contingut