Lisboa

La premsa britànica denuncia una dura campanya de difamació contra els pares de Madeleine

Dura polèmica entre la premsa del Regne Unit i Portugal per la desaparició de la petita Madeleine. Els diaris portuguesos asseguren que el cas podria estar a punt de resoldre's i diuen que la policia ha trobat nous rastres de pudor de cadàver entre diversos objectes del matrimoni McCann, que ha tornat a prestar declaració. Mentrestant, la premsa britànica denuncia una campanya de la policia portuguesa per difamar els pares de Madeleine i posa en qüestió les conclusions filtrades de la investigació. Entre d'altres, posen en qüestió la fiabilitat d'un dels agents encarregats de la investigació. I és que va ser acusat juntament amb quatre funcionaris més de tortura i d'amagar proves en l'aclariment d'un altre cas de desaparició d'una menor.

Actualitzat

Els diaris portuguesos diuen que la policia ha trobat nous rastres de pudor de cadàver entre diversos objectes del matrimoni McCann, que ha tornat a prestar declaració. En aquest sentit, asseguren que se'ls ha interrogat novament sobre què van fer les hores abans de denunciar la desaparició de la seva filla de l'apartament on l'havien deixat dormint amb els seus dos germans bessons. Una de les hipòtesis de la policia portuguesa és que el cadàver de la menor l'haurien pogut tirar al mar.

Mentrestant, la premsa britànica denuncia una campanya de la policia portuguesa per difamar els pares de Madeleine i posa en qüestió les conclusions filtrades de la investigació. Al diari "The Times", una amiga dels McCann, que era amb el matrimoni en el moment de la desaparició de la nena, culpa directament la policia de Portugal.

El mateix rotatiu també posa en qüestió la fiabilitat d'un dels agents encarregats de la investigació, Gonçalo Amaral. I és que va ser acusat juntament amb quatre funcionaris més de tortura i d'amagar proves en l'aclariment d'un altre cas de desaparició d'una menor.

"The Independent", per la seva part, titula a primera pàgina la informació sobre Madeleine com a "Veritat, mentides i la difamació dels McCann". Entre d'altres informacions, diu que la sang trobada a l'apartament on eren de vacances podria no pertànyer a la menor, ja que centenars de persones l'havien llogat abans.

Unes informacions que arriben l'endemà que la premsa portuguesa publiqués que les trucades i correus electrònics enviats pels seus pares i pel seu cercle més pròxim han estat la clau perquè la policia judicial portuguesa hagi arribat a la conclusió que la nena podria haver mort la mateixa nit que va desaparèixer.

El cas de Madeleine va donar un gir inesperat aquesta setmana quan es van trobar restes de sang, que podrien ser de la nena, a la casa d'on, segons els seus pares, va desaparèixer el mes de maig. La policia britànica està analitzant les restes en un laboratori. Arran d'aquesta troballa, la policia portuguesa ha descartat la hipòtesi del segrest i pràcticament dóna per fet que la nena va morir, per accident o homicidi.

Anar al contingut