Español, aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia
Español, aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia

La Policia Nacional posa en dubte que Roger Español perdés l'ull amb una bala de goma

Roger RoviraActualitzat

S'estreny el cercle sobre l'escopeter de la Policia Nacional que l'1 d'octubre de l'any passat va deixar sense ull dret Roger Español. A la Ciutat de la Justícia, aquest dimarts han declarat quatre dels onze escopeters de la brigada Camel 50 de Madrid que van actuar a l'Escola Ramon Llull.

A la sortida de les declaracions, l'advocat que els defensa, Antonio Suárez-Valdés, ha posat en dubte que Español fos ferit per l'actuació dels agents. Unes afirmacions que es contradiuen amb el vídeo del moment dels fets de l'1-O, quan un agent dispara una bala de goma. A la sortida dels jutjats, aquest advocat ha declarat:

"Això haurà d'acreditar-se en el judici (...) Vostès hauran de preguntar al senyor Roger Español què estava fent i d'on li va venir l'impacte (...) Estaven plovent tot tipus d'objectes i qualsevol l'hauria pogut tocar."

Roger Español, que també està investigat i a l'espera de declarar davant del jutge, ha estat entre els concentrats davant de la Ciutat de la Justícia. La seva advocada, Anaïs Franquesa, membre del Centre Irídia, ha explicat que "a dins de la sala ningú ha posat en dubte en cap moment que la ferida ocasionada a Roger Español fos conseqüència d'una altra cosa que no sigui una bala de goma."

 

 

 

 

L'advocat dels policies investigats ha defensat que l'actuació global dels agents va ser proporcional i progressiva a la violència que van trobar allà. Segons els seu relat, els agents de policia van disparar les pilotes de goma menys dures, a la velocitat mes baixa que permet l'arma i seguint el protocol.

"Sempre es van disparar pilotes de goma cap a terra i buscant la menor lesivitat."

Tot i això, l'informe del jutjat el contradiu perquè allà s'hi van disparar 17 pilotes de goma a una curta distancia, entre 10 i 15 metres, respecte els manifestants.

 

Interactiu relacionat: Mapa audiovisual de l'1-O

 

Sobre l'actuació global dels agents, l'advocat dels policies nacionals ha dit que van ser "brutalment agredits" per part dels votants que hi havia concentrats i que els agents "van fer un ús proporcional de la força".

Una declaració que es contradiu amb el que ha manifestat l'advocada dels denunciants, Anaïs Franquesa:

"A les imatges i els vídeos es veu com clarament des del primer moment ja s'estava disparant, siguin salves o pilotes"

Aquest dijous seguiran les declaracions de més escopeters de l'escola Ramon Llull i divendres el responsable de l'operatiu de la policia nacional que va autoritzar a disparar pilotes de goma.

 

 

 

ARXIVAT A:
Policia NacionalReferèndum 1-OProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut