Càrregues policials davant l'escola Ramon Llull, on van ferir Roger Español

Investiguen 13 policies per l'actuació a l'Escola Ramon Llull, on Español va perdre l'ull

Actualitzat

El titular del jutjat número 7 de Barcelona, que investiga les càrregues policials de l'1 d'octubre a Barcelona, investigarà tretze agents de la Policia Nacional per l'actuació l'1-O a l'Escola Ramon Llull , on Roger Español va perdre l'ull.

 

El jutge consideraria demostrat, segons un fragment de la resolució judicial que ha avançat Voz Pópuli, que hi va haver 17 trets de bales de goma davant de l'Escola Ramon Llull de Barcelona.

"Hi ha diversos trets de pilotes de goma, 17 en total, segons l'informe policial aportat".

Un d'ells va impactar a la cara de Roger Español tot i que no es pot identificar, segons l'informe, quin agent el va disparar.

"Un tret colpeja directament la cara de Roger Español, que cau a terra. No es pot veure a les imatges el número identificatiu de l'agent que efectua el tret."

Les investigacions s'han ordenat després d'haver investigat 390 fotografies i més de 9 hores de vídeo, a més de les gravacions aportades per la mateixa policia.

Interactiu relacionat: Mapa audiovisual de l'1-O:

 

Tanmateix, el jutge accepta la petició de la fiscalia de citar Roger Español com a afectat, però també com a investigat per aquests motius:

"S'escomet en més d'una ocasió els agents i, en concret, en un moment determinat, abans de patir les seves greus lesions, llança una tanca metàl·lica a un agent i també fa una puntada de peu a una d'aquestes tanques, que xoca per darrere amb un agent".

 

Amb aquestes 13 noves imputacions ja en són 22 els agents investigats per les actuacions policials als punts de votació. La setmana passada se'n van imputar cinc: tres per la càrrega a l'Escola Àgora, un altre per l'actuació a l'Escola Pia de Sant Antoni i un més per l'Escola Infant Jesús. El titular del jutjat número 7 de Barcelona ja va citar fa dues setmanes tres agents de la Policia Nacional perquè considerava "desproporcionades i perilloses" algunes de les actuacions a l'IES Pau Claris i un altre per la seva actuació a l'Escola Mediterrània de Barcelona.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut