Bales de goma i observadors internacionals expulsats a l'Escola Ramon Llull

La resistència pacífica dels votants de l'Escola Ramon Llull ha trobat la resposta de desenes d'antiavalots de la Policia Nacional

Actualitzat

La tensió que s'ha viscut en diferents punts del país amb l'arribada dels efectius de la Policia Nacional ha tingut un episodi especialment rellevant a Barcelona, amb els electors cridats a votar al CEIP Ramon Llull.

En veure la presència dels antiavalots de la policia, centenars de ciutadans s'han palplantat, amb les mans alçades i en actitud pacífica, per impedir l'accés dels agents al centre de votació.

 

Els policies han anat avançant fins a arribar al contacte amb la primera línia de votants.

 

Alguns han estat expulsats de la multitud per part dels agents.

 

 

La tensió s'ha desplaçat a la porta mateix de l'escola, que havia quedat bloquejada. Alguns votants han accedit al centre saltant les tanques.

 

 

Alguns agents han aconseguit entrar al pati i aquí és quan s'ha produït una de les imatges de la jornada. Efectius de la Policia Nacional han expulsat un observador internacional que, amb incredulitat, ha abandonat el centre.

 

 

Molts observadors internacionals estan denunciant a través de les xarxes socials els episodis de repressió que es viuen des de Barcelona.

 

 

L'estira-i-arronsa s'ha mantingut a la porta de l'escola entre els agents i els electors. Finalment, la policia ha fet un pas enrere, però els votants han continuat oferint resistència pacífica al carrer Consell de Cent.

 

 

I en aquests instants és quan s'ha viscut l'altre moment de tensió: la Policia Nacional ha disparat pilotes de goma. Alguns votants les han mostrat als mitjans.

 

 

Aquesta actuació ha causat ferits. A un home se l'han endut en ambulància per ferides a la cara.

 

 

Val a dir que les càrregues policials amb pilotes de goma s'han repetit en altres indrets del territori.

A Sabadell, per exemple, quan la policia s'ha vist superada per l'avanç pacífic dels votants, ha respost disparant les armes.

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut