La mare d'un dels 20 nens retinguts en una escola bressol de Besançon. (Foto: EFE)
La mare d'un dels 20 nens retinguts en una escola bressol de Besançon. (Foto: EFE)
Besançon

La policia francesa allibera tots els nens que estaven segrestats en una escola bressol francesa

Final feliç per al segrest de 20 nens d'una escola bressol francesa. Tots ells han pogut ser alliberats després que durant hores un noi de 17 anys armat amb dos sabres els ha retingut al centre de la localitat de Besançon, a l'est de França. El segrest s'ha resolt sense haver de lamentar víctimes, tal com han informat les autoritats gal·les. El captor, suposadament un jove amb problemes psicològics, havia entrat al centre educatiu cap a les 8.30 hores del matí armat amb dos sabres i havia segrestat un grup de 20 nens d'entre 4 i 6 anys. Les forces de seguretat han negociat amb ell per telèfon i finalment han aconseguit que anés alliberant un a un els pàrvuls fins que ha deixat anar tots els ostatges.

Actualitzat
El segrest ha començat a quarts de nou del matí, quan el noi de 17 anys, que seria conegut a la població perquè es troba en tractament psicològic per una depressió, ha irromput a l'escola bressol i ha retingut una vintena de nens d'entre 4 i 6 anys.

El jove ha pres els 20 pàrvuls com a ostatges i la policia ha negociat amb ell per telèfon perquè els anés deixant anar de mica en mica fins que tots han estat alliberats sans i estalvis, segons ha anunciat l'alcalde de la ciutat,  Jean-Louis Fousseret.

La policia, que ha aconseguit convèncer el noi perquè alliberés tots els nens, ha entrat a l'edifici i ha aconseguit reduir-lo i detenir-lo, després que havia amenaçat de suïcidar-se.

La resta d'aules de l'escola bressol han estat evacuades i els familiars dels nens reben ajuda psicològica per fer front a la situació.

També els bombers i diverses ambulàncies s'han desplaçat a la llar d'infants, on la situació és, segons les autoritats, de "relativa calma".
Anar al contingut