Les pedres tenien la mida de nous. (Foto: Eloi Cordomí)
Les pedres tenien la mida de nous. (Foto: Eloi Cordomí)
Artesa de Segre

La pedregada a les comarques lleidatanes malmet 42.000 hectàrees de cereal i fruita

La calamarsada que ha caigut aquest dimecres a la tarda a les comarques lleidatanes ha destrossat 37.000 hectàrees de cereal a les Garrigues, l'Urgell, el Pla d'Urgell, la Noguera i el Pallars Jussà. En alguns explotacions, els danys arriben al 100% de la collita.

RedaccióActualitzat
La pedregada que ha caigut aquest dimecres a la tarda en cinc comarques de Lleida ha afectat gairebé 42.000 hectàrees de cereal i fruita dolça, l'equivalent a 59 camps futbol. Els danys superen el 50% de la collita en un total de 17.000 hectàrees, la major part de cereal. Segons les dades del Departament d'Agricultura, la pedra va afectar prop de 37.000 hectàrees de cereal i unes 5.000 de fruita dolça, a banda d'alguns cultius hortícoles i farratges.

La tempesta va avançar de sud a nord afectant les comarques de les Garrigues, el Pla d'Urgell, l'Urgell, la Noguera i el Pallars Jussà. En aquesta comarca, a més, la crescuda de la Noguera Pallaresa va inundar 9 hectàrees de cereal a Castell de Mur.

El director general d'Agricultura, Miquel Molins, que ha visitat algunes de les finques afectades, ha assegurat que hi ha explotacions on els danys per la pedra, l'aigua i el vent poden arribar al 100%. Molins ha assegurat que es prioritzarà la valoració dels cereals, que estan en plena collita.

Per la seva banda, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya demana ajudes urgents per a les cooperatives i els productors afectats per la calamarsada.
Anar al contingut