La pedra ha macat la fruita.
La pluja va descarregar amb força al Segrià, al nord de les Garrigues i al Pla d'Urgell. (Foto: ACN)
Lleida

La pedregada a les comarques de Lleida afecta 2.000 hectàrees d'arbres fruiters

La pedregada d'aquest dissabte a la tarda a les comarques de Lleida va afectar almenys unes 2.000 hectàrees d'arbres fruiters. A diferència de l'any passat, la fruita més petita ha estat la més perjudicada. Unió de Pagesos veu complicat estimar els danys perquè la pedra va tocar la fruita però no la va trencar.

RedaccióActualitzat
La pedregada d'aquest dissabte a la tarda a les comarques de Lleida va afectar almenys unes 2.000 hectàrees d'arbres fruiters. A diferència de l'any passat, la fruita més petita ha estat la més perjudicada.

La pluja va descarregar amb molta força al Segrià, al nord de les Garrigues i al Pla d'Urgell. La pedregada va afectar sobretot els préssecs, les nectarines i  els préssecs plans, entre altres fruites.

El coordinador territorial d'Unió de Pagesos a Lleida, Josep Maria Companys, veu difícil valorar els danys perquè la pedra ha fet més cops que ferides a la pell de la fruita.

Segons declaracions de Companys, "els danys podrien ser més grans del que s'ha calculat en un inici", per això ha demanat que el peritatge es faci com més aviat millor.

Dilluns els sindicats agraris i el Govern aprofitaran una reunió ja convocada per avaluar els danys de la pedregada.
Anar al contingut