Lleida

La Paeria torna a tancar la mesquita del carrer del Nord de Lleida per segon cop aquest estiu

L'Ajuntament de Lleida ha tornat a tancar la mesquita del carrer del Nord, la més important de la ciutat. El consistori ha pres aquesta mesura després que el passat 5 de setembre la Guàrdia Urbana obrís una acta per excés d'aforament a la mesquita, la qual triplicava el nombre de persones permeses. Per aquest motiu, la Paeria ha imposat el tancament cautelar del recinte, el qual s'allargarà durant 15 dies. Durant aquest temps, els responsables de la mesquita podran presentar les al·legacions contra la clausura del temple.

Actualitzat
L'alcalde del municipi, Àngel Ros, ha comunicat que el consistori estudiarà les consideracions dels membres del local, per tal de valorar si la mesquita es torna a obrir o si el tancament s'allarga durant més temps. El mateix Ros ha manifestat que l'única solució possible a aquest conflicte és el trasllat de la mesquita a un espai més gran.

Aquest és el segon cop que l'Ajuntament de Lleida decideix tancar el temple aquest estiu. La Paeria ja va sancionar els responsables de la mesquita amb una clausura de 15 dies durant el passat juliol, després que aquesta acollís quatre vegades més persones de les permeses. Tot i que la comunitat islàmica es va comprometre a portar un estricte control de l'aforament de la mesquita, el passat 5 de setembre es va tornar a incomplir la normativa, la qual cosa va propiciar l'obertura d'un expedient i el posterior tancament temporal.

Anar al contingut