València

La nova televisió provincial a València començarà a emetre a partir del gener, cinc mesos abans de els eleccions

El president de la Diputació de València diu que el canal no tindrà publicitat i serà imparcial

RedaccióActualitzat

El president de la Diputació de València, el popular Alfonso Rus, ja ha donat els primers detalls del funcionament de la nova televisió que impulsa la corporació provincial, la Dipu TV. Començarà a emetre a parti de l'1 de gener, cinc mesos abans de les eleccions municipals i autonòmiques. No tindrà publicitat i serà imparcial, ha explicat Alfonso Rus, que ha assegurat que al nou canal, que emetrà durant 13 hores, no hi haurà futbol ni Fórmula 1, però sí la cultura i el folklore de la terra.

Rus, que també és diputat a les Corts Valencianes i va votar pel tancament de Canal 9, ha justificat l'obertura d'un nou canal quan encara s'està extingint RTVV. En aquest sentit, ha explicat que el president, Alberto Fabra, va tancar Canal 9 seguint criteris econòmics, ja que era "inviable amb 1.800 treballadors i un cost de 150 milions anuals. Però això, hi ha afegit, va perjudicar els interessos electorals del PP, sobretot de Fabra, però també de molts alcaldes que troben a faltar un aparador mediàtic a sis mesos de les eleccions. I és que, segons ha assegurat: "En una televisió pública, sempre surt més que un altre el que està governant."

El portaveu socialista a la Diputació ha advertit del possible ús partista del mitjà i ha llançat la sospita que, partint que la televisió ha d'obrir l'1 de gener, l'adjudicatari ja deu haver estat triat, tot i que el contracte encara s'ha de sotmetre a concurs públic.

Anar al contingut