La torre de control i la tercera pista del Prat (ACN/Àlex Recolons)

La negociació sobre el Prat no es dona ara per tancada, però només queden 20 dies

La ministra de Transports diu que encara són a temps de negociar, tot i que hi veu poc marge, i la consellera de la Presidència s'hi mostra oberta sempre que es respecti l'equilibri mediambiental

Actualitzat

Continua l'estira-i-arronsa sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat, després que el govern espanyol hagi dit que encara hi ha marge per negociar.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat aquest dissabte que el govern està obert a negociar si es manté l'equilibri entre garantir "un aeroport de primera" i el "respecte estricte per les directives mediambientals".

"En aquest equilibri ens trobaran per negociar el que faci falta", ha dit la consellera després de participar a l'ofrena floral del govern al monument a Rafael Casanova. És la resposta a les declaracions de la ministra de Transports, Raquel Sánchez, en una entrevista a El Periódico, on asseguren que encara queden 20 dies per tancar un acord, tot i admetre que hi veu "un marge escàs".

L'acord s'hauria de tancar abans del Consell de Ministres de final de mes, que ha d'aprovar el pla d'inversions d'Aena per als pròxims 5 anys.

Per reconduir la situació, la ministra demana que el president de la Generalitat accepti i ratifiqui l'acord a què es va arribar el 2 d'agost i que, segons diu, preveia ampliar la instal·lació cap a l'est, cosa que afectaria l'espai protegit de la Ricarda. Pere Aragonès va dir divendres a Catalunya Ràdio que el pacte verbal no incloïa afectar la llacuna de la Ricarda.

Aquesta setmana el govern espanyol va anunciar, per sorpresa, que suspenia la inversió de 1.700 milions prevista al Prat i ho va atribuir a la falta de suport de la Generalitat. Des d'Unides Podem, estan en contra d'una ampliació que afecti el medi ambient i fins i tot es va escenificar amb una visita de la vicepresidenta Yolanda Díaz a la Ricarda.

Pere Aragonès, Jordi Puigneró i Salvador Illa conversen prop del monument de Rafael Casanova (Europa Press)

En aquest context, i pocs dies abans de la taula de diàleg entre els governs, el líder de l'oposició, Salvador Illa, ha aprofitat l'ofrena floral a Rafael Casanova per buscar el president Aragonès entre els assistents i, juntament amb el vicepresident i conseller de Territori i Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, han mantingut una conversa distesa en el marc de la Diada.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat "descartar definitivament" l'ampliació de l'aeroport, en declaracions als mitjans després de participar en l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova.

ARXIVAT A:
Aeroport del Prat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut