Cap Canaveral

La NASA ha llançat un coet per tornar a la Lluna

La NASA vol tornar a la Lluna 40 anys després. I el primer pas s'ha fet a la base de cap Canaveral quan aquest dijous a les 23.32 hora catalana s'ha llançat un coet amb dues càpsules científiques per confirmar l'existència d'aigua als pols de la Lluna i explorar l'existència de recursos que permetin la presència de l'home. Les càpsules que s'han llançat són l'Orbitador de Reconeixement Lunar (LRO) i el Satèl·lit Sensor i d'Observació de Cràters Lunars (LCROSS).

Actualitzat
La missió vol preparar el terreny i obtenir tota la informació necessària per a futures exploracions lunars i aconseguir dades que permetin als científics conèixer més bé la topografia i composició de la seva superfície.

El LRO entrarà a l'òrbita de la Lluna i desplegarà els set instruments que transporta per fer les anàlisis pertinents. La nau també buscarà zones adequades perquè una nau amb astronautes pugui aterrar a la superfície lunar. La nau transportarà un microxip amb els més d'un milió i mig de noms de tots els participants de la iniciativa "Envia el teu nom a la Lluna", feta a través d'internet.

El primer llançament s'havia programat a les 23.12, el segon a les 23.22 i un altre a les 23.32. Finalment, el llançament s'ha fet al tercer intent, ja que els altres dos llançaments previstos s'han cancel·lat per l'amenaça de tempestes sobre la base de cap Canaveral.
Anar al contingut