Alguns joves s'enfilen al capdamunt dels edificis més alts per fer fotos de vertigen. (Foto: Kirill Oreshkin)
Alguns joves s'enfilen al capdamunt dels edificis més alts per fer fotos de vertigen. (Foto: Kirill Oreshkin)
Sant Joan Despí

La moda de les "selfies" porta alguns joves a jugar-se la vida per fer-se la foto més temerària

Una parella de turistes va morir a Portugal per culpa d'una "selfie". Va ser una temeritat que alguns joves practiquen com una afició, i en fan de l'alçada d'un campanar per tenir la foto més espectacular.

Joan Raventós RafecasActualitzat

Una parella de turistes polonesos va perdre la vida a Portugal per culpa d'una "selfie". Es volien fotografiar davant un penya-segat i van caure. Els seus fills ho van presenciar. Va ser un tràgic accident per culpa d'una "selfie", o més concretament, per culpa d'una temeritat que alguns joves practiquen per afició.

Kirill Oreshkin és un rus nascut el 1994 que té la vertiginosa afició d'enfilar-se al capdamunt dels edificis més alts de Moscou, la seva ciutat, i fer-se una "selfie". El seu blog té més de 6.500 seguidors i la seva pàgina de Facebook en té 7.500.

Són molts els que queden admirats per les "gestes" d'aquest rus que, com es pot veure en algunes de les seves fotos, fins i tot aconsegueix convèncer algun amic perquè l'acompanyi en les seves aventures. Diu que aquesta afició li va venir per les ganes de "veure la vida des de diferents punts de vista" i, esclar, el punt de vista d'Spiderman és certament diferent.

L'anomenen així, "Spiderman", i és que algunes de les seves "selfies" no farien patir si fossin de ficció, però és que aquest rus és capaç de penjar-se d'una biga a centenars de metres del terra agafat només amb una mà i deixar l'altra per fer-se la foto. S'ha de tenir tanta sang freda com  inconsciència...

Oreshkin ha creat escola i ja circulen per la xarxa diversos vídeos de joves que abandonen el vertigen i imiten les peripècies a gran alçada:

Els amants de viure aquestes situacions extremes les mostren en blogs i espais web. Són un aparador per impressionar però també per advertir que no cal que qualsevol provi de ser tan temerari com ells. És el cas de "Mustang wanted", un altre grimpador d'edificis que avisa que totes les seves fotos estan fetes per professionals que no posen en perill la seva integritat.

En aquest enllaç hi ha el resultat d'aquesta "professionalitat"

Una de les acrobàcies més venerades a les xarxes socials és la dos altres russos. Vadim Makharov i Vitaly Raskalov van enfilar-se fins dalt de tot del segon edifici més alt del món, la Torre Xangai, a la Xina. Amb una càmera GoPro van enregistrar pas a pas com anaven de terra ferma a 632 metres d'altura d'un edifici en construcció. Les imatges no són aptes per qui tingui por de les altures. 

Aquest parell n'han fet unes quantes de l'alçada d'un campanar. I les han immortalitzat en un blog en què, tot sigui dit, al costat de la impressió pels seus equilibrismes també hi ha art en forma de fotografies. Les imatges de la Sagrada Família de Barcelona des de la grua més alta farien posar els pèls de punta al mateix Antoni Gaudí.  

La moda atrapa joves, com en Justin Casquejo, de 16 anys, que va burlar totes les mesures de seguretat per colar-se a la Torre de la Llibertat en construcció del World Trade Center de Nova York i fer-se una foto des d'una grua a dalt de tot. El van detenir després d'esbombar-ho a internet.

Casquejo va tenir la sort de poder-ho explicar, encara que fos davant la policia. Hi ha casos d'altres joves que han perdut la vida intentant fer-se una foto espectacular.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut