Barcelona

La meitat de la representació empresarial catalana al MWC té suport públic

La meitat de les 35 empreses catalanes que presenten els seus productes al Mobile World Congress ho fan amb suport d'Acci1ó, l'agència de suport a la competitivitat, adscrita al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa.

Actualitzat
N'hi ha set que s'allotgen al pavelló que el govern ha aixecat a la plaça Univers de la Fira de Barcelona, on tenen espai propi empreses que ja es troben en una etapa de consolidació.

SitMobile s'ha especialitzat en les solucions de mobilitat per personalitzar missatges i ja es troba activa en més de cinquanta països. Golden Gekko simplifica el desenvolupament d'aplicacions de màrqueting i vendes. CompeGPS Team desenvolupa programari de visualització de mapes digitals i navegació GPS, enfocades sobretot a l'excursionisme i les activitats de lleure a la muntanya. InOutTV desenvolupa serveis interactius per a la televisió digital. Aquest any arriben amb nous serveis de programació de gravacions des del mòbil. Kinetical ofereix productes per a les empreses amb empleats que treballen amb una gran mobilitat. Lechill proveeix continguts per a mòbils i plataformes a importants operadors d'Europa i ha llançat jocs on-line. Visual Engineering també s'adreça a empreses amb solucions de mobilitat.

Les altres deu es troben al Innovation Marketplace, un espai per a empreses amb menys recorregut a l'esquena i amb opcions de madurar. En aquesta àrea s'hi presenten theChanner (plataforma de TV social a través del mòbil), GeoMe (aplicacions com ara informació sobre esdeveniments en temps real), Beabloo (màrqueting digital per a comerciants), Cyberclick Mobile (campanyes de publicitat mòbil), Digital Legends Entertainment (jocs 3D), Bioaccez Controls (tecnologies inalàmbriques), FASTPAY (presenta el servei "mobile parking", per pagar l'aparcament amb un terminal mòbil), Miraveo (programari que permet crear xarxes espontànies entre dispositius), Qporama (ofereix cupons de descompte i targetes de fidelització per als comerços) i eyeOS (un escriptori web desenvolupat sota llicència de programari lliure que ofereix serveis professionals als sectors d'administració pública, educació, petites i mitjanes empreses i operadores de telefonia).

Amb el suport que el govern dóna a aquestes 17 empreses el nombre total de les que han rebut alguna ajuda per ser a la trobada mundial de la telefonia mòbil s'eleva fins al centenar. A més de contribuir a la seva presència, Acci1ó facilita des del seu centre operatiu els contactes internacionals. Hi ha acordades més de 1.500 entrevistes i s'ha previst una jornada especial per impulsar acords entre les empreses catalanes del sector i representacions de Finlàndia i Israel, dos països capdavanters.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut