La mare de la infiltrada es va involucrar personalment en la missió d'espionatge de la seva filla
La mare de la infiltrada es va involucrar personalment en la missió d'espionatge de la seva filla (La Directa)

La mare de la policia infiltrada en moviments socials de Girona també hi estaria implicada

Segons La Directa, l'activista gironí mantenia una relació de confiança amb la mare de la policia que el va enganyar, i va arribar a allotjar-se a casa seva a Palma

Actualitzat

L'activista gironí Òscar Campos, membre dels CDR, definia la Maria, la seva parella, com "l'amor de la seva vida". I quan van aparèixer les primeres sospites que en realitat era una policia infiltrada que l'havia enganyat durant tres anys, el primer que va dir Campos va ser: "La Maria no pot ser policia, coneixem la seva mare, he estat a casa seva".

La publicació La Directa revela que, per primera vegada, la mare d'una agent de policia infiltrada hauria participat activament en el muntatge. Tant és així que Campos, que vivia a Girona, va anar l'estiu del 2021 a casa seva, a Palma. 

Imatge d'arxiu d'una agent de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu d'una agent de la Policia Nacional (Europa Press/Ricardo Rubio)

Una habitació "incendiada" i sense records

No era un domicili ficcionat, sinó que es tractava de la residència real de la mare, al barri d'Establiments. De fet, mare i filla van explicar a Campos que l'habitació on va créixer la Maria s'havia incendiat anys enrere i tot va quedar calcinat, raó per la qual no conservaven cap fotografia ni records del passat de la Maria.

La mare tractava molt bé l'Òscar: li cuinava espinagada, un plat típic de Mallorca, i li regalava sobrassades. Quan Campos era a Girona, sogra i gendre es trucaven i es videotrucaven. A hores d'ara, no se sap fins a quin punt el Cos Nacional de Policia (CNP) tenia constància que la dona estava implicada en l'espionatge.

La Maria, la jove policia que es va infiltrar a l'independentisme i l'antifeixisme de Girona
La Maria, la jove policia que es va infiltrar a l'independentisme i l'antifeixisme de Girona (La Directa)

Una policia que es va fer passar per activista 

Òscar Campos és un conegut activista encausat pels talls de les vies de l'AVE en el primer aniversari de l'1 d'octubre. La membre de la Policia Nacional que el va enamorar es feia dir Maria Perelló Amengual --fins i tot tenia un DNI fals amb aquest nom--, però en realitat es deia Maria I.T.

En poc temps, la Maria es va convertir en activista de l'independentisme, l'antiracisme i el moviment per l'habitatge a Girona i Salt, i va arribar a participar en una reunió amb l'advocat Benet Salellas en la qual es definia l'estratègia de defensa del cas 21 Raons, sobre aquesta protesta en el primer aniversari de l'1-O.

Quan es va descobrir el primer cas d'agent infiltrat, el juny del 2022, la noia va desaparèixer uns mesos amb el pretext d'una malaltia del seu pare, a qui va dir que havia de cuidar.

Tot i que va mantenir un vincle telefònic, l'Òscar i el seu entorn van començar a sospitar, sobretot perquè va anar passant el temps i no tornava presencialment.

Manifestació a Girona contra l'espionatge

A Girona, 500 persones han pres part aquest dijous en una concentració per protestar contra l'espionatge impulsada per l'associació de l'esquerra independentista Alerta Solidària. Posteriorment, s'han manifestat amb crits contra les forces d'ocupació, contra la policia i reivindicant la independència. Un recorregut que ha acabat davant la comissaria de la Policia Nacional.

Unes 500 persones han participat en la manifestació a Girona (Sion Biurrun)
ARXIVAT A:
Procés catalàCUPCDRPolicia Nacional
Anar al contingut