La Llibreria Etcètera i el periodista Marc Giró, guanyadors del XI Memorial Pere Rodeja

ACN Barcelona - La Llibreria Etcètera de Barcelona i el periodista i historiador de l'art Marc Giró són els guanyadors del XI Memorial Pere Rodeja. Així ho ha fet públic el premi que homenatja el llibreter gironí Pere Rodeja i Ponsatí. El certamen ha premiat la llibreria per una llarga història que ha "regalat al Poblenou farcida d'una activitat contínua i d'una enorme capacitat de reinvenció". El jurat ha considerat que és "un exemple a reivindicar de feina ben feta, el reconeixement a les llibreries que fa temps que hi són. Pel que fa a Giró, han aplaudit el seu espai radiofònic per la difusió de la literatura i el seu entusiasme "encomanadís" amb la forma "absoluta i innovadora" de parlar de llibres. L'acte de lliurement serà aquest dissabte a Girona.

El jurat format per Anna Guitart, Anna Vilanova, Ester Pujol, Rosana Lluch i Guillem Terribas, amb Marià Marín, actuant de secretari amb veu, ha constatat que la Llibreria Etcètera té "personalitat" i representa la feina "permanent" que crea comunitat, que dóna caràcter al seu entorn, en aquest cas al barri del Poblenou. "A la Xon i l'Àlex els defineix la capacitat de treball, la gran implicació que hi posen i l'aposta per dur els grans autors més enllà dels llocs cèntrics", han comentat.

Pel que fa a Marc Giró, el jurat ha celebrat que ha dut a la ràdio comercial "un espai per la difusió de la literatura, de grans llibres, i, alhora, per a tothom, per a tota mena de públics, de manera planera, amb simpatia i un entusiasme encomanadís, una forma, en definitiva, absolutament innovadora de parlar de llibres". Un exemple a seguir, a ser agosarats", han afegit. 

Anar al contingut