El president dels Estats Units, Donald Trump, aquest divendres (Reuters)
El president dels Estats Units, Donald Trump, aquest divendres (Reuters)
Washington

La llei de Trump contra l'Obamacare fracassa al Congrés dels EUA

Els republicans retiren la llei de Trump contra l'Obamacare per no perdre la votació, perquè no ha convençut prou congressistes per aprovar-la

RedaccióActualitzat

Donald Trump no se n'ha sortit. Després de prometre en les campanyes electorals que desmuntaria el sistema sanitari conegut com a Obamacare, a l'hora de la veritat no ha pogut aprovar la llei que l'havia de substituir.

Ha passat aquest divendres al Congrés dels Estats Units. Dijous es va ajornar la votació de la llei perquè no havia aconseguit prou suport entre els congressistes republicans, uns perquè el troben massa tou, i els altres per massa restrictiu.

Un dura derrota per a Trump

És el primer revés important per Donald Trump, que fins ara s'havia limitat a emetre ordres governatives des del seu despatx. Ara, quan ha arribat l'hora de la veritat, negociant una llei amb els congressistes, ha fracassat.

La revolta contra la seva llei l'han liderada els republicans més radicals, els hereus del Tea Party, que l'han trobada massa tova, i s'han negat a donar-li suport. Les negociacions d'última hora entre els republicans han estat infructuoses per pactar una llei que aquest dijous mateix, després de l'ajornament, el mateix Trump s'havia negat a modificar més.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut