El Suprem denega el permís per fer campanya en els recessos del judici

La Junta Electoral rebutja la petició de Jordi Sànchez de fer un debat a la presó

La Junta rebutja la petició de Junts per Catalunya de fer un debat amb els candidats dels 28A a Soto del Real, on hi ha tancat el seu cap de llista, Jordi Sànchez

Actualitzat

La Junta Electoral Central ha rebutjat la petició del candidat de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, de fer un debat a la presó de Soto del Real. L'escrit de la JEC argumenta que a la proposta li "falta concreció" perquè no es detallen les característiques del debat sol·licitat ni la participació d'altres possibles candidats.

La negativa de la Junta Electoral Central tanca el periple judicial de la petició que havia fet Junts per Catalunya. En un primer moment la Junta es va inhibir i va traslladar la responsabilitat al jutge del Suprem Manuel Marchena.

Però el magistrat que està presidint el judici del procés tampoc es va mullar i es va declarar incompetent per resoldre sobre la qüestió. D'aquesta manera la pilota tornava a la teulada de la Junta Electoral Central, que finalment ha anunciat la seva decisió.

 

La JEC desestima la petició de debatre a la presó de Soto del Real per "falta de concreció"


Desestimades parcialment les peticions d'ERC


A més, la Junta Electoral Central desestima la petició d'Esquerra Republicana de suspendre la declaració de testimonis i l'acusació de Vox al judici del procés durant la campanya electoral.

Sobre la petició d'Oriol Junqueras, candidat d'ERC al 28A, de participar en debats en mitjans de comunicació de manera presencial, la Junta Electoral informa que no té competència per decidir sobre l'excarceració de presos preventius. Li correspon al Tribunal Suprem.

En relació amb la possibilitat de participar en els debats des del centre penitenciari on es troba Junqueras, la Junta considera que la petició arriba massa tard per als actes dels dies 15 i 16 d'abril. Per a la resta de dies sol·licitats, 19, 24 i 25 d'abril, es demana un informe a la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries, que haurà d'entregar dilluns que ve.  

En relació als actes sol·licitats als centres penitenciaris a Catalunya, la Junta ha acordat traslladar la decisió a les Juntes Electorals Provincials de Barcelona, Girona i Tarragona.

 

Desestimat el recurs de la CCMA sobre el hashtag #prisispilitics

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha desestimat el recurs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals contra l'acord que prohibia fer servir el hashtag #prisispilitics en el programa "FAQS" de TV3. La CCMA havia al·legat que es tracta d'un programa informatiu i d'entreteniment, però es considera que el to humorístic del programa no justifica poder eludir l'aplicació de l'acord de la Junta, que prohibeix el terme "presos polítics" en període electoral a TV3 i Catalunya Ràdio.

 

Vox no serà al debat a quatre de TVE

La Junta ha acordat desestimar també el recurs de Vox sobre la negativa de Televisió Espanyola de deixar participar el partit en el debat a quatre previst per al dilluns 22 d'abril, els últims dies de campanya electoral. La Junta considera que el debat organitzat per TVE s'ajusta a la llei perquè es fa entre les quatre formacions polítiques que van obtenir el nombre més alt d'escons en les últimes eleccions al Congrés. Vox va obtenir aleshores només un 0,2% dels vots, mentre que per tenir representació parlamentària es necessita com a mínim un 5%, justifica la JEC.  

 

       

També prohibits els mítings

La resolució de la Junta Electoral Central ha arribat després que aquest mateix dijous la Direcció General d'Institucions Penitenciàries ha prohibit també la celebració de mítings a les presons madrilenyes de Soto del Real i Alcalá-Meco que havia demanat Esquerra Republicana.

En aquest cas, la direcció general que depèn del Ministeri de l'Interior al·lega raons de seguretat, neutralitat pública, i la possible interferència en el judici de l'1-O que s'està fent al Tribunal Suprem.

ARXIVAT A:
Jordi SànchezEleccions 28AProcés catalàJudici procés
Anar al contingut