El Ministeri de l'Interior prohibeix els mítings a les presons
Exterior de la presó de Soto del real, a Madrid
Madrid

El ministeri de l'Interior prohibeix els mítings a les presons

Denega la petició d'ERC al·legant raons de seguretat, per no interferir en el judici de l'1-O i per preservar la neutralitat pública

Actualitzat

La direcció general d'Institucions Penitenciàries no autoritza la celebració d'actes electorals als centres penitenciaris de Soto del Real i Alcalá- Meco, tal com havia demanat Esquerra Republicana.

A poques hores de l'inici de la campanya de les eleccions del 28 d'abril, la secretaria dependent del Ministeri de l'Interior ha denegat la celebració dels actes a les dues presons.

En l'escrit d'argumentació, el Ministeri de l'Interior indica que la celebració d'aquests actes aniria en contra dels principis de seguretat interior elementals, i alteraria la funcionalitat dels centres, on hi ha horaris preestablerts per a les diferents activitats que s'hi desenvolupen.

A més, el Ministeri subratlla que en aquest moment hi ha un procediment penal en marxa que es podria veure interferit per aquests actes electorals, tenint en compte que algunes de les persones en presó provisional són candidats que concorren a les eleccions.

Així, a parer del Ministeri, autoritzar aquests actes podria comprometre "els principis de transparència, objectivitat i igualtat entre candidats electorals davant la possibilitat que altres partits fessin sol·licituds similars i dificultessin encara més les condicions de seguretat".

 

 

La decisió d'institucions Penitenciàries arriba després que la Junta Electoral de Madrid determinés que no era l'organisme competent per autoritzar els actes electorals a les presons i que havia de ser l'administració penitenciària qui resolgués.

Aquesta decisió d'Institucions Penitenciàries es pot recórrer davant la sala de contenciós-administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

Mentrestant, encara no hi ha cap decisió de la Junta Electoral Central sobre si és possible celebrar un debat dels candidats al centre penitenciari de Soto del Real.

La Junta Electoral també ha de decidir sobre una altra petició formulada per Esquerra que demana apartar Vox del judici del procés mentre duri la campanya electoral per l'aparador mediàtic que representa per al partit d'ultradreta.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions 28AGovern empresonatProcés catalàJudici procés
Anar al contingut