Marchena no decideix sobre debats a la presó i torna la pilota a la Junta Electoral
Manuel Marchena, president del Tribunal del judici del procés

Marchena no decideix sobre debats a la presó i torna la pilota a la Junta Electoral

Recorda en una providència que no té competències per decidir sobre els actes dins de les presons

RedaccióActualitzat

El president de la sala del Tribunal Suprem que està jutjant els líders independentistes empresonats, Manuel Marchena, s'ha declarat incompetent per decidir sobre la possibilitat que es pugui fer un debat electoral a la presó tal com havia sol·licitat a la Junta Electoral Central Jordi Sànchez, que és el cap de llista per Barcelona de Junts per Catalunya a les eleccions al Congrés dels Diputats del 28 d'abril.

Marchena, doncs, ha retornat a la Junta Electoral Central la decisió que aquesta havia enviat al Suprem.

Dijous, la Junta Electoral va traspassar a Marchena la decisió sobre aquesta petició de Sànchez de fer un debat a Soto del Real.

La Junta Electoral va considerar que "l'òrgan competent" per decidir-ho era la sala presidida per Manuel Marchena, i recordava que el secretari general d'Institucions Penitenciàries va desaconsellar fer un debat polític a la presó.

 

 

Aquest dimarts, però, la resposta de Marchena ha arribat en forma de providència, en què s'afirma que no li correspon al Suprem "vetllar" per "la regulació de l'activitat electoral".

"Vist el contingut dels art. 25.2 de la CE i 3.1 de la llei orgànica 2/1979, General penitenciària, la Sala conclou que no és competència de l'òrgan jurisdiccional vetllar pels principis que determinen la regulació de l'activitat electoral."


El president de la sala segona del Suprem també s'inhibeix sobre decisió d'autoritzar la sortida en llibertat dels presos per fer campanya.

"Tampoc li incumbeix la fixació d'un determinat règim penitenciari."

 

Providència del Suprem by Moderador Noticies Web on Scribd

 

ARXIVAT A:
Judici procésEleccions 28AJordi Sànchez
Anar al contingut