Barcelona

La Guàrdia Urbana impedeix una acampada independentista però no toca els tres diputats de SI

La Guàrdia Urbana ha impedit aquest dilluns una acampada prevista davant del Parlament en suport a la proposició que es debatrà dimecres a la cambra sobre la independència de Catalunya. Emparant-se en l'ordenança municipal del civisme, que no permet acampar en parcs públics com el de la Ciutadella, els agents han desallotjat una vuitantena de persones que es concentraven al parc, però els tres diputats de SI no han estat obligats a marxar. Així doncs, Alfons López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell han decidit passar la nit a la Ciutadella, sense tenda ni sac de dormir.

Actualitzat
La vuitantena de persones que havien intentat acampar al parc de la Ciutadella, a les portes del Parlament, per "fer pressió" en favor de la llei d'independència que Solidaritat Independentista (SI) porta al ple aquest dimecres han estat desallotjats per la Guàrdia Urbana.

En canvi, els tres diputats independentistes, Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell, no han estat obligats a abandonar el recinte i els agents els han avisat que el parc tancava i que haurien de passar la nit dins. Els diputats, que han acabat asseguts al terra i sols, han dit que aguantaran "com ho haurien fet si s'hagués permès acampar a tots els que volien" i que, per tant, passarien la nit a la Ciutadella, sense cap tenda d'acampada ni cap sac de dormir.

Acampada per pressionar CiU

El secretari general de SI i diputat del Parlament, Uriel Bertran, ha demanat a CiU que, "per coherència", no obstaculitzi la seva proposta de declaració d'independència que es debatrà aquest dimecres a la cambra després de la jornada de consultes d'aquest diumenge a Barcelona.

Per aquesta raó, la Plataforma Ara Sí havia convocat una acampada de dos dies davant del Parlament per tal de "pressionar" la federació nacionalista i aconseguir que amb els seus vots, que són decisius, la cambra admeti a tràmit la declaració sobre la independència de Catalunya. CiU ha afirmat que no donarà suport a la declaració i s'abstindrà.

Finalment, però, agents de la Guàrdia Urbana han desallotjat l'acampada poc després de les deu del vespre, l'hora de tancament del parc de la Ciutadella. Hores abans, els agents ja havien desplegat un dispositiu per impedir l'entrada al recinte amb tendes d'acampada.

Debat al Parlament dimecres

Queda en mans de CiU la possibilitat d'alinear-se amb aquest "bloc espanyolista", ha dit Bertran referint-se a PSC, PP i C's, i frenar la iniciativa tot i que sigui una abstenció, o facilitar que prosperi votant-hi a favor com farà el sobiranista de la cambra format per ERC, SI i el diputat no adscrit Joan Laporta. "Tot depèn de CiU i tot depèn que els independentistes pressionin CiU", deia la convocatòria de l'acampada, que afirma que, com han fet a Egipte i Tunísia, Catalunya també pot viure el 2011 la seva particular revolució.

La declaració independentista presentada per SI faculta la Generalitat a negociar la independència de Catalunya amb la comunitat internacional i, el Parlament, a aprovar-la per una majoria absoluta dels seus membres.

CiU hi va presentar una esmena a la totalitat, però va demanar a SI que presentés davant del Parlament la iniciativa i després la retirés perquè no genera un consens prou ampli entre la societat catalana.

El debat sobre la declaració d'independència culminarà quatre dies d'un marcat accent sobiranista iniciat amb la consulta de diumenge, 10 d'abril, l'acampada de dilluns, 11 d'abril, i s'acabaran amb el ple del dia 13.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut