La gestió de l'Hospital de la Seu d'Urgell serà de titularitat pública l'any 2025

ACN La Seu d'Urgell - El conseller de Salut, Manel Balcells, ha presidit aquest dimarts la constitució de la comissió de treball per impulsar el traspàs de la gestió de la Fundació Sant Hospital a empresa de titularitat pública. Aquest procés, que deixa fora el Bisbal, està previst que culmini l'any 2025. L'Ajuntament de la Seu d'Urgell sí que hi continuarà tenint participació. A la reunió, la primera de la comissió, hi han pres part representants de la Fundació Sant Hospital i del Departament de Salut. Aquest canvi de titularitat serà previ a l'entrada del nou hospital de la capital de l'Alt Urgell que es preveu que entri en funcionament l'any 2029. Aquest serà d'àmbit comarcal i amb més serveis dels que ofereix l'actual ara mateix.

Balcells ha explicat que aquest canvi de model de gestió era necessari per a diferents motius i ha parlat de la "difícil sostenibilitat" de l'hospital i ha dit que li fa falta "un impuls suplementari". El conseller també s'ha referit a la "necessitat" d'un nou hospital comarcal amb més serveis i més coordinació amb Andorra. El traspàs de la gestió respon també a la necessitat d'optimitzar recursos públics.

El traspàs oferirà també l'oportunitat de reordenar els serveis públics de salut que la fundació presta a la població de l'Alt Urgell i de la seva àrea d'influència, que és d'unes 20.400 persones.

Balcells ha manifestat que aquest procés, pactat i molt ben treballat per les dues parts, "ha de garantir el present i el futur del centre, que avança cap al nou Hospital Comarcal de l'Alt Urgell".

El canvi garantirà en tot moment la continuïtat del servei públic i dels professionals que treballen a la Fundació Sant Hospital, així com la integració dels dispositius i de l'equipament actuals.

 

 

 

 

Anar al contingut