Barcelona

La Generalitat i el CSN acorden desenvolupar un pla d'actuació per a incidents nuclears

La central nuclear d'Ascó va tenir un fuita de partícules radioactives el novembre passat. La notícia no es va conèixer fins mesos després, ja que els responsables no en van informar i van disminuir la importància del succés. La Generalitat i el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) són conscients que la seva actuació no va ser correcta i volen evitar que es torni a repetir. Per aquest motiu, començaran a treballar els pròxims dies en un pla d'emergències radiològiques que inclogui les pautes d'actuació davant un possible incident. A més, el CSN s'ha compromès a mantenir informat el govern català de qualsevol succés que tingui lloc a les centrals nuclears de Catalunya.

Actualitzat
Aquests acords s'han assolit en el marc d'una trobada entre la presidenta d'aquest organisme, Carmen Martínez Tena, i el conseller d'Interior, Joan Saura.

Martínez Tena ha llançat un missatge de tranquil·litat a la població. Ha reconegut que davant els errors comesos en la gestió de l'incident d'Ascó calen mesures "correctores" per evitar que es torni a repetir. Un dels objectius d'aquest pla és "reduir el temps de comunicació directa amb el Centre d'Emergències de la Generalitat (CECAT) i posar en marxa el conveni signat entre la Generalitat i el CSN en matèria de planificació, prevenció i resposta a situacions d'emergències radiològiques.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut