Ascó

Els responsables d'Ascó troben més partícules radioactives a la central

La central nuclear d'Ascó ha informat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) de la localització de més partícules radioactives a les instal·lacions. Segons el titular de la central, les han trobat als mateixos llocs on ja se n'havien detectat en el passat. El CSN ha explicat que el contingut trobat encara s'està analitzant, que la vigilància es mantindrà fins que es descarti del tot la presència de més partícules i que fins ara no hi ha "cap indici de contaminació personal". Ascó torna a estar en el punt de mira arran de la manca d'informació sobre la fuita del novembre passat. Avui mateix s'ha sabut que han cessat el director i el cap de protecció radiològica de la central tarragonina.

Actualitzat
La descoberta de les partícules ha transcendit després de la destitució de dos dels responsables de la central. Els últims dies han augmentat les crítiques cap a la manera com han actuat des de la direcció de la central en relació amb la fuita radioactiva del novembre passat, que va desvelar l'organització ecologista Greenpeace.

De fet, el Consell de Seguretat Nuclear va elevar la catalogació de la fuita del nivell 1, que va fixar inicialment, al 2, a partir del qual es va obrir la investigació que ha acabat amb els cessaments.

El ple del Consell de Seguretat Nuclear es va reunir dimarts de manera extraordinària per estudiar els fets i definir unes línies d'actuació. L'organisme va decidir per unanimitat que es prioritzi la campanya especial de vigilància radiològica a l'exterior de les instal·lacions de la Ribera d'Ebre.
Anar al contingut