Barcelona

Greenpeace dubta de la fiabilitat de les revisions fetes després de la fuita d'Ascó

Greenpeace ha acusat el Consell de Seguretat Nuclear d'amagar informació sobre la fuita radioactiva que va tenir lloc el novembre de l'any passat a la central nuclear d'Ascó i que es va descobrir el 14 de març passat. Dirigents de l'organització han demanat un inventari de les partícules radioactives i un seguiment epidemiològic de les persones que n'hagin pogut resultar afectades. Greenpeace, que ha comptat amb el suport d'un conegut epidemiòleg, dubta del rigor de les anàlisis radiològiques dutes a terme.

Actualitzat
Greenpeace ha qüestionat la fiabilitat de les revisions realitzades a les persones potencialment afectades per l'escapament de la central d'Ascó, que evidencien, segons el seu parer, la voluntat del Consell de Seguretat Nuclear de "donar carpetada" a l'accident sense investigar-lo en profunditat.

L'organització ecologista ha denunciat en conferència de premsa que els mesuraments de contaminació radioactiva en persones, entre elles escolars, s'han efectuat tard, ja que es van dur a terme a l'abril, quan la fuita va tenir lloc al novembre, i a més es desconeix si s'han utilitzat els mitjans i la metodologia adequada.

Els dubtes de Greenpeace sobre com ha gestionat el CSN tot allò relatiu a la fuita del passat 29 de novembre es fonamenten en la falta d'informació tant sobre en què va consistir exactament l'accident com sobre la metodologia seguida per supervisar els possibles efectes en les persones.

L'investigador de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques del CSIC a Barcelona, Eduard Rodríguez Ferrer, que ha acompanyat els portaveus de Greenpeace, ha recomanat que es realitzin nous estudis més fidedignes i que s'inclogui en les revisions els habitants d'Ascó.
Anar al contingut