Ascó

Els estudiants de Girona que van visitar Ascó no tenen afectacions radiològiques

Els alumnes del col·legi Maristes de Girona que van visitar la central nuclear d'Ascó 1 no estan afectats per la fuita de partícules radioactives. Així ho han revelat els controls a què s'han sotmès. Les revisions en aquesta escola són les primeres que es fan a uns alumnes que han visitat la nuclear d'Ascó on hi va haver la fuita. Des del novembre la van visitar sis centres més, dos de secundària i un centre universitari catalans i tres centres més de fora de Catalunya, alguns dels quals també es faran les proves.

Actualitzat
La quarantena d'alumnes i els tres professors dels Maristes de Girona que van visitar Ascó, així com el conductor de l'autocar que els hi va portar, s'han sotmès aquest dimarts a una revisió en una unitat mòbil de detecció radiològica. Aquestes proves, individuals, duren un parell de minuts i, un cop finalitzada la mesura, ja hi ha un resultat preliminar. Tots els controls han sortit negatiu en contaminació.

La prova consisteix en un escàner complet al cos, que permet calcular si els nivells de radiació estan per sobre del que és normal. Després es dóna un certificat a cada estudiant amb els resultats. Una inspectora del Consell de Seguretat Nuclear ha avalat aquesta exploració que ha portat a terme l'empresa Tecnatom, l'única que hi ha a l'Estat que s'encarrega de fer aquesta mena de proves. El col·legi dels Maristes va sol·licitar aquestes proves a petició dels pares dels alumnes, que van reclamar l'aval del Consell de seguretat Nuclear.

Des de l'incident que hi va haver a la nuclear, s'han fet gairebé un miler de proves a treballadors i personal relacionat directament amb l'empresa i totes han estat negatives.
Anar al contingut