Barcelona

La Generalitat adjudica els parcs eòlics a quatre grups empresarials

El mapa eòlic català fa un pas més després que el Departament d'Economia hagi fet públics els noms de les empreses que es faran càrrec del desenvolupament d'aquesta energia en set zones que el govern ha marcat com a prioritàries. La proposta presentada per Gas Natural Renovables i Alstom Wind s'ha emportat tretze parcs eòlics, sis a l'Alt Empordà, quatre a la Segarra i la Conca de Barberà i tres més a la Terra Alta. D'aquesta manera, aquesta aliança de tecnologia eòlica rep l'encàrrec de més del 60% de la potència adjudicada per la Generalitat.

Actualitzat
Fersa Energia i Aventalia es comprometen a construir quatre parcs, tres entre la Ribera d'Ebre i el Baix Camp i un més a la zona de l'Alt Camp i l'Alt Penedès. Fomento de Construcciones y Contratas s'endú tres instal·lacions entre l'Anoia i la Segarra i, per últim, la fusió Comsa Emte-GERR durà a terme dos parcs entre el Segrià i la Ribera d'Ebre.

L'adjudicació d'aquest divendres és encara de caràcter provisional i no serà ferma fins que s'hagin atès les al·legacions: la vintena de grups empresarials que es van presentar al concurs eòlic tenen a partir d'ara deu dies per presentar-les.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut