La furgoneta de l'atac de Barcelona ha recorregut uns 550 metres fent esses per la Rambla

La furgoneta que ha servit per atacar al centre de Barcelona hauria estat llogada a Santa Perpètua de la Mogoda juntament amb una altra que s'ha localitzat a la ciutat de Vic.

Actualitzat

Una furgoneta, una zona de vianants plena de gom a gom i la voluntat expressa de causar el màxim de mal possible. Així és com s'hauria produït l'atac d'aquest dijous a Barcelona seguint un patró conegut a Europa. Amb el de la capital catalana, ja són set els atropellaments massius que hi ha hagut recentment en països europeus.

El de Barcelona hauria començat deu minuts abans de les cinc de la tarda. La furgoneta era al capdamunt de la Rambla i ha circulat en direcció a mar per la zona de vianants i ha avançat fent esses, d'una banda a l'altra, a gran velocitat, segons han explicat alguns testimonis a TV3.

Al llarg del recorregut s'ha emportat desenes de persones i ha pogut avançar fins a la confluència de la Rambla amb el carrer Hospital, uns 550 metres. S'ha aturat al mosaic de Joan Miró i l'ocupant l'ha deixat abandonada. No es té constància que anés armat.

La furgoneta era de la marca Fiat i de color blanc i s'havia llogat juntament amb una altra de similar, segurament a Santa Perpètua de Mogoda. La policia ha iniciat un dispositiu per localitzar-la, se n'ha difós la matrícula i els agents l'han aconseguit retenir a la ciutat de Vic, a la carretera que va cap a Manlleu, prop del Burger King. La policia ha demanat a la població que no s'hi acosti per facilitar la investigació.

Segons ha explicat a TV3 l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, es creu que el vehicle era a la capital d'Osona possiblement esperant que hi arribés algú altre. Erra no ha pogut donar més detalls de l'operatiu i només ha confirmat que la policia ha retingut el vehicle.

Es buesquen dues persones i hi ha un detingut

La policia està buscant dues persones relacionades amb l'atac a Barcelona que s'han fugat. No ha transcendit de qui es tracta. També se sap que les forces de seguretat han detingut una tercera persona relacionada amb l'atac.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut