La façana de l'Institut del Teatre en una imatge d'arxiu
La façana de l'Institut del Teatre en una imatge d'arxiu (ACN/Joana Garreta)

La Fiscalia investigarà 12 exprofessors de l'Institut del Teatre per assetjament sexual

L'Institut del Teatre va fer arribar a la Fiscalia els expedients que van presentar alumnes i exalumnes al llarg del 2021

RedaccióActualitzat

Novetats en el cas d'assetjament sexual a l'Institut del Teatre (IT). La Fiscalia investigarà els dotze exdocents acusats d'abús de poder i assetjament sexual.

El ministeri estudiarà els expedients que li va aportar aquest mateix dilluns l'IT, elaborats per la seva comissió de prevenció d'assetjaments sexuals arran de les instàncies presentades per alumnes i exalumnes entre febrer i desembre del 2021.

L'IT va decidir traslladar la informació al ministeri fiscal el 21 de febrer "per tal d'oferir les màximes garanties per determinar si les conductes dels docents van ser inapropiades".

L'Institut explica que no pot investigar els fets, aplicar mesures cautelars ni obrir expedients sancionadors perquè els professors denunciats ja estan jubilats. La majoria dels fets denunciats són de fets de fa més de 25 anys, remarcava la institució en un comunicat fet públic dilluns.


Denúncies a la xarxa

Aquesta és la segona investigació de la Fiscalia pels presumptes assetjaments al centre que va destapar fa un any el diari Ara. El primer cas, la investigació a l'exprofessor Joan Ollé, està en fase final.

Les revelacions de l'Ara van multiplicar els testimonis i les revelacions de víctimes a les xarxes. Sota l'etiqueta #NoÉsTeatre, alumnes i exalumnes van denunciar les pràctiques que es van trobar a la institució.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Teatre
Anar al contingut