Madrid

La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana imputar Guillermo Zapata pels seus tuits

En uns missatges a Twitter el 2011, Zapata feia acudits sobre les víctimes de l'holocaust, el crim d'Alcàsser i la víctima d'ETA Irene Villa

RedaccióActualitzat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat que se citi a declarar com a imputat el regidor d'Ahora Madrid Guillermo Zapata per un delicte d'humiliació a les víctimes d'ETA. La fiscalia considera que els seus tuits van generar "descrèdit, menyspreu i humillació" als afectats.

Tot ve d'uns tuits de l'any 2011 en què Zapata feia acudits sobre les víctimes de l'holocaust, el crim d'Alcàsser i la víctima d'ETA Irene Villa.

 

En el seu escrit, la fiscalia demana al jutge Santiago Pedraz que citi Zapata perquè el contingut dels seus comentaris a Twitter és "objetivament vexatori" per a totes les persones que de manera directa o indirecta han estat víctimes de la violència de l'organització terrorista ETA.

En fer-se pública la polèmica, Guillermo Zapata va deixar la regidoria de Cultura del govern municipal liderat per Manuela Carmena, però manté l'acta de regidor.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut