La Xina

La febre aftosa provoca la mort de 25 menors i 5.150 infectats a la Xina

Ja són 25 els menors que han mort del virus "Enterovirus 71" i almenys 5.150 més n'estan infectats a la Xina. Aquest brot del virus que es contagia a través de les deposicions provoca la malaltia de la febre aftosa i afecta especialment la població infantil. De moment, no hi ha vacunes o tractament per prevenir-lo. El focus més actiu es troba a la ciutat de Fuyang, a l'est del país, on les autoritats han decidit tancar les escoles bressol per evitar que l'epidèmia s'estengui. Els primers casos del virus es van detectar en aquest país el mes de març.

Actualitzat

El nombre d'afectats pel virus intestinal de la febre aftosa ha pujat fins a 5.151 i el nombre de morts, a 25 nens. El focus més actiu es troba a la ciutat de Fuyang, a la província d'Anhui, on hi ha hagut la majoria de les víctimes mortals. Només en les últimes hores hi hagut 622 nous casos en aquesta província i la meitat a Fuyang. A més, la malaltia, que ara s'estén, també ha afectat mortalment la província de Canton: un nen de dos anys ha mort a la localitat Maoming i dos nadons a Foshan.

Per evitar que l'epidèmia s'estengui, les autoritats de Fuyang han decidit tancar les escoles bressol. El Ministeri de Salut ja va donar l'alerta nacional dissabte per frenar la malaltia i va enviar un equip de 45 metges a Fuyang, mentre que el govern provincial d'Anhui va elevar a dos el nivell d'emergència sanitària, que permet posar en quarantena els pacients i controlar els desplaçaments.

Els símptomes de la febre aftosa humana, per la qual no hi ha vacunes o tractament per prevenir-la i afecta sobretot menors de deu anys, són una lleugera febre, butllofes i úlceres a la boca i erupcions a mans i peus. La malaltia pot arribar a provocar meningitis, encefalitis, edemes pulmonars i paràlisi.

El juny i el juliol són els mesos quan el virus té més incidència. Per això preveu que els casos s'incrementin en les pròximes setmanes.

Anar al contingut