La Duma russa ratifica el tractat de desarmament nuclear START. (Foto: Reuters)
La Duma russa ratifica el tractat de desarmament nuclear START. (Foto: Reuters)
Moscou

La Duma russa ratifica el tractat de desarmament nuclear START però hi presentarà esmenes el mes vinent

Rússia ha ratificat en primera lectura el tractat de desarmament nuclear START. Tot i no estar d'acord amb les rectificacions que ha fet el Senat dels Estats Units, la cambra baixa russa ha decidit aprovar el text, però ha anunciat que hi presentarà esmenes el mes vinent. Per la seva banda, el president rus, Dmitri Medvédev, ha elogiat Obama, de qui ha dit que "és un home que compleix les promeses".

Actualitzat
La Duma russa ha ratificat per 350 vots a favor i 58 en contra el tractat de desarmament nuclear START subscrit per Rússia i els Estats Units l'abril passat i que va ser aprovat dimecres pel Senat nord-americà.

Segons el cap de la diplomàcia russa, Serguei Lavrov, el govern de Moscou no està d'acord en absolut amb la modificació que han fet del text els senadors nord-americans. En aquest sentit, Lavrov qualifica els canvis d'interpretació arbitrària del dret internacional, i proposa que la Duma esmeni els retocs aprovats al Capitoli.

Per la seva banda, el president rus, Dmitri Medvédev, ha dit en una entrevista televisada que el seu homòleg nord-americà, Baràck Obama, és un home que compleix les promeses, i ha elogiat que aconseguís superar l'oposició republicana al tractat.

El nou START preveu una reducció del 30% dels arsenals atòmics de Rússia i els Estats Units, que concentren un 90% de l'arsenal atòmic mundial.
Anar al contingut