Elx

La dama d'Elx torna a casa amb motiu de la inauguració del Museu Arqueològic i d'Història de la ciutat

La dama d'Elx, l'obra més important de la cultura ibèrica a Espanya, ja és a la ciutat on va ser trobada. Hi ha arribat per a una exposició temporal al nou Museu Arqueològic i d'Història d'Elx. Feia més de 40 anys que la dama no tornava a la seva ciutat alacantina. El trasllat s'ha fet des del Museu Arqueològic de Madrid, que cedeix l'obra, fins al Palau d'Altamira d'Elx, edifici on s'ha integrat el centre museístic, amb un important dispositiu de seguretat. El bust, datat entre els segles V i IV abans de Crist, ha arribat dins d'una caixa de protecció i ha estat rebut amb els aplaudiments d'uns 800 ciutadans. L'exposició, que s'inaugura aquest dijous, es podrà veure durant els pròxims sis mesos.

Actualitzat

La dama d'Elx ha estat dipositada en una urna de vidre blindat que la protegeix i la manté en les condicions de temperatura i humitat adequades, entre altres paràmetres. La sala que acull i exposa el bust, l'obra més important de la cultura ibèrica a Espanya, disposa d'alarmes sensorials i elements per a la detecció i extinció d'incendis, càmeres de filmació contínua i sistema de tancament automàtic de portes i finestres, a més de vigilància permanent. 

El Museu Arqueològic i d'Història d'Elx, el MAHE, que inaugura la infanta Cristina acompanyada per l'alcalde de la ciutat, Diego Maciá, el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i el ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, exposarà la dama d'Elx fins l'1 de novembre, quan es clourà la gran exposició "De Ilici a Elx, 2006".

En el marc d'aquesta gran mostra, també inagurada avui i que vol donar a conèixer els 2.500 anys d'història de la ciutat d'Elx, s'ofereixen altres tipus d'activitats, com congressos, conferències, concerts i festivals de cine i teatre. A més, es tracta d'una exposició multiseu amb diferents mostres sobre la cultura i tradició d'Elx ubicades en diferents sales del casc històric de la ciutat, a més del Palau d'Altamira.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut