Diputats de la CUP es planten davant la Brimo en un tens desnonament al Poble-sec
Quatre diputats de la CUP a primera línia del grup de persones que intenten aturar el desnonament del Bloc Llavors, el maig del 2021 (ACN / Miquel Codolar)

La CUP planta Aragonès per la detenció de 4 activistes pel dret a l'habitatge

Es reunien per tractar de la taula de diàleg i el projecte independentista, però la detenció dels activistes per part dels Mossos ha fet que la CUP anunciés que no hi aniria

RedaccióActualitzat

La reunió prevista per a aquest dimecres entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els responsables de la CUP no s'ha fet perquè aquests han anunciat que no pensaven anar-hi.

El motiu és protestar per la detenció de quatre persones per part dels Mossos, aquest mateix dimecres al matí, per oposar-se a un desnonament al maig al barri del Poble-sec de Barcelona.

En un comunicat, la formació de l'esquerra independentista acusa el govern de perseguir els activistes pel dret de l'habitatge i de tractar "l'emergència habitacional com un problema d'ordre públic":

"Mentre no es garanteix el dret a l'habitatge, aquest Govern segueix participant en la persecució contra l'únic que el defensa i el garanteix."


Havien de parlar de la taula de diàleg

El comunicat de la CUP afegeix que això contradiu els "compromisos de mínims" pactats a l'inici de la legislatura pel que fa a polítiques d'habitatge.

La reunió prevista entre Aragonès i la CUP era per parlar sobre la taula de diàleg amb el govern espanyol i del projecte independentista en general.

L'avís de les detencions l'ha fet l'organització Alerta Solidària a través de Twitter; ha assegurat que eren membres de sindicats d'habitatge de Barcelona.


Pràctica de "legalitat qüestionable"

A totes quatre persones les han detingut a casa seva, i Eva Pous, advocada d'Alerta Solidària, ha dit que cap dels quatre detinguts no havia rebut cap citació judicial, tot i que tenen domicili conegut.

Per això ha qualificat les detencions de "pràctica irregular" de "legalitat qüestionable".

Segons els Mossos, tots quatre estan acusats de danys, atemptat contra agents policials, resistència, desobediència greu i coaccions.

Desallotjament del Bloc Llavors

Els fets van passar el 25 de maig del 2021 durant el desallotjament policial de l'edifici ocupat conegut com a Bloc Llavors, al barri del Poble-sec.

Quatre diputats de la CUP, Carles Riera, Eulàlia Reguant, Xavier Pellicer i la cap de llista, Dolors Sabater, van encapçalar un grup d'unes 200 persones que van encarar-se als Mossos per intentar impedir el desnonament.

La situació va derivar en càrregues policials i enfrontaments amb els manifestants.

Càrrega policial al desnonament del carrer Lleida de Barcelona, al Poble-sec
Càrrega policial al desnonament del carrer Lleida de Barcelona, al Poble-sec, el 25 de maig (ACN)

Els Mossos van acabar desallotjant l'edifici i en van fer lliurament al propietari, un fons d'inversió que prèviament havia rebutjat oferir un lloguer social als ocupants.

Va passar just el dia després de la presa de possessió de Pere Aragonès com a president de la Generalitat, i la resposta dels sindicats d'habitatge va ser anar a protestar a la seu d'ERC.

 

 

ARXIVAT A:
HabitatgePere AragonèsCUP
Anar al contingut