Barcelona

La CUP escull el periodista Antonio Baños cap de llista per al 27-S

Baños ha estat elegit per un 67% dels militants i la número 2 de la llista per Barcelona serà la professora universitària Anna Gabriel

RedaccióActualitzat

El periodista i escriptor Antonio Baños serà el cap de llista de la CUP per Barcelona a les eleccions del 27-S. Ho ha comunicat aquest migdia la Candidatura d'Unitat Popular, en una presentació que s'ha fet a la seva seu de Barcelona. Un 67% dels militants han votat a favor de la candidatura de consens plantejada pel Secretariat Nacional. La número 2 de la llista per Barcelona serà la professora universitària Anna Gabriel.

El candidat de la CUP per Girona serà l'advocat Benet Salelles; per Lleida, l'historiador Ramon Usall i, per Tarragona, el professor universitari Sergi Saladié. L'elecció s'ha fet a través de les primàries dels últims dies. Diumenge les votacions van ser presencials i fins aquest dimecres s'han fet via internet.

"Guanyar, desobeir i construir"

Durant la presentació de la candidatura, Antonio Baños ha remarcat que la seva serà una llista amb un equip que ve a "guanyar, desobeir i construir".  El candidat de la CUP ha apuntat: "Volem guanyar un plebiscit perquè ha de quedar clar que el 27 de setembre el plantegem només com un plebiscit, que ens ha de donar un mandat democràtic i popular per encetar un procés constituent i, amb aquest procés constituent, començar a construir una república catalana."

Baños ha volgut deixar clar que incompliran les lleis que no considerin justes: "Venim a desobeir per definir el punt de ruptura amb l'estat espanyol, és evident, però també punt de ruptura amb tots aquests poders absolutament obscens, opressius, que ens han tingut sota la seva bota, tinguin la seu a la Diagonal, al Palau de la Generalitat, a Brussel·les o a Frankfurt." Ha afegit: "Venim a desobeir la resignació, la renúncia en què les esquerres populars han viscut els últims anys. Venim també a desobeir les obvietats i les falses evidències que sovint dominen el debat públic i allò que tothom en diu el procés". I ha subratllat: "Venim a combatre de forma activa el feixisme, el racisme i la xenofòbia que, per desgràcia, han entrat en campanya en aquestes eleccions del 27 de setembre."

El primer tuit de Baños

Coincidint amb la presentació de la candidatura de Baños, el periodista ha estrenat perfil a Twitter. La seva primera piulada ha estat per reforçar el missatge de la roda de premsa. 

Perfil d'Antonio Baños

Antonio Baños i Boncompain va néixer a Nou Barris, a Barcelona, el 1967. És periodista, escriptor i músic. Es va diplomar en Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma. Als seus llibres "La economía no existe", publicat el 2009, i "Posteconomía", el 2012, critica els esquemes econòmics actuals i el capitalisme. Ha treballat a Ràdio Nacional d'Espanya i a COM Ràdio i ha col·laborat amb mitjans com TV3, La Sexta i Cuatro. És membre de Súmate. El 2013 publica "La rebel·lió catalana" a l'editorial La Butxaca. El maig del 2015 va ser quan va anunciar que optaria com a independent a les primàries de la CUP per a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2015. Baños serà qui encapçali, finalment, la formació de David Fernàndez en aquests comicis del 27 de setembre.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut