Barcelona

La CUP es despenja de l'acord i presentarà la seva llista

David Fernàndez ha explicat que l'únic acord amb la resta de formacions és sobre el caràcter plebiscitari del 27-S

Actualitzat

La CUP ha criticat el preacord entre Convergència Democràtica (CDC) i Esquerra Republicana (ERC) i ha confirmat que no participarà en la candidatura independentista de cara a les eleccions del 27 de setembre. El diputat David Fernàndez i el membre del secretariat nacional, Xavier Generó, han dit en roda de premsa que la llista que han negociat CDC i ERC no reflecteix la pluralitat i complexitat del procés sobiranista. La CUP, doncs, concorrerà als comicis en una candidatura pròpia, que molt probablement tindrà el nom de CUP-Crida Constituent.

Fernàndez ha dit que, en la trobada d'aquest dilluns, li va semblar "una sorpresa i un fet insòlit" que es plantegés una llista amb polítics, quan en els dies anteriors tant Esquerra Republicana com les entitats havien apostat per una candidatura completament civil, una proposta que la CUP s'havia obert a debatre. El diputat ha lamentat que la llista unitària sense partits polítics, una proposta "apartidista i plebiscitària", ni es va posar sobre la taula en la cimera, un fet que "invalida i impossibilita" qualsevol punt d'acord amb la CUP.

Crítiques a les "filtracions interessades"

Fernàndez també ha rebutjat les informacions "partidistes i interessades" aparegudes en les últimes hores sobre la posició de la CUP respecte a la candidatura unitària. "Per la CUP només parla la CUP i no acceptem ventrílocs ni filtracions interessades", ha dit.

El diputat també ha apuntat que l'únic acord assolit amb la resta de formacions és sobre el caràcter plebiscitari del 27-S i que els vots que rebi la CUP es comptabilitzaran a favor de la independència. Sobre qualsevol altra qüestió, com la possibilitat d'actes comuns en la campanya electoral, Fernàndez ha dit que caldrà que ho decideixi el vot de la militància.

Per la seva banda, Generó ha insistit que la CUP no és "crossa de ningú" i ha assenyalat que "no serà CDC ni els que defensen l'autonomisme d'esquerres els que marquin la nostra agenda".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut