Barcelona

Junqueras proposa una candidatura independentista de la societat civil sense polítics

En una entrevista al programa "La Brúixola", de l'emissora Onda Cero, Junqueras ha assegurat que, si cal, farà un pas al costat per aconseguir la independència

Actualitzat

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, s'ha mostrat disposat a donar suport a una llista independentista formada "només" per persones de la societat civil, sense polítics, en les eleccions al Parlament del 27 de setembre.

"Si el conjunt de la societat civil plantegés una fórmula alternativa que és una llista de persones de la societat civil, només de persones de la societat civil, sense polítics... jo el que estic segur és que jo, Oriol Junqueras, i els diputats i les diputades d'Esquerra Republicana segur que no serem un obstacle, segur que no posarem cap trava. Seguríssim."

En una entrevista al programa "La Brúixola", de l'emissora Onda Cero, Junqueras ha assegurat que, si cal, farà un pas al costat per aconseguir la independència. Per Junqueras, els militants d'ERC serien "els primers a acceptar" una oferta d'aquestes característiques, sempre que la resta de partits independentistes també renunciessin a presentar-se. De fet, el president d'Esquerra ha insistit que el seu futur polític i el dels diputats d'ERC és "irrellevant" comparat amb el futur polític de Catalunya.

L'acord del 14 de gener, la millor fórmula

Tanmateix, ha defensat que la millor fórmula és "la del 14 de gener", quan les entitats sobiranistes (ANC, Òmnium i AMI) van pactar amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el mateix Junqueras que adoptarien una posició de transversalitat en les llistes de les seves respectives formacions.

Junqueras ha defensat que, si aquesta candidatura ciutadana guanyés les eleccions, hauria de proclamar la independència i acabar les estructures d'Estat per convocar, a continuació, unes eleccions constituents a les quals sí que es presentarien els partits.

La formació de candidatures amb la participació d'entitats sobiranistes i representants de la societat civil ha estat motiu d''estira-i-arronsa entre Convergència i Esquerra des que Mas va fer la seva proposta de llista única que combinés polítics i personalitats independents, el mes de novembre passat. Junqueras va rebutjar la proposta de Mas i va apostar per un format de "llistes paraigua".

L'últim capítol d'aquest serial es va produir la setmana passada, quan Mas va fer una crida a les entitats sobiranistes a liderar una candidatura capaç d'unificar la societat catalana a favor de la independència.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut