La consellera d'Eduació, Meritxell Ruiz, als estudis de Catalunya Ràdio
La consellera d'Eduació, Meritxell Ruiz, als estudis de Catalunya Ràdio
Barcelona

La consellera d'Educació crítica que el pacte d'investidura C's-PP posi en qüestió el model d'immersió

RedaccióActualitzat

Indignació en el govern català pel punt de l'acord d'investidura entre Ciutadans i el PP que fa referència a la llengua. El pacte, en el punt 81, demana una educació trilingüe:

El líder de Ciutadans, Albert Rivera ha anat més enllà i ha parlat d'aplicar "el trilingüisme a les comunitats bilingües" i "el bilingüisme a tot Espanya". Rivera ha assegurat que garantiran que els nens puguin aprendre el castellà i el català a l'escola.

Aquestes declaracions han fet saltar les alarmes. La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha criticat l'acord, però ha demanat calma, perquè no creu es faci efectiu:

"És un acord d'investidura, però no tenen cap més suport garantit, que jo sàpiga fins ara. Per tant, no hem de patir. Han posat sobre la taula els elements ideològics que configuren la raó de ser de Ciutadans i també del PP. Preocupació cap perquè seguirem aplicant la nostra Llei d'Educació de Catalunya perquè l'Estat ho diu i ells haurien de conèixer que el nostre sistema és perfectament vàlid."

En declaracions a Catalunya Informació, Ruiz admet que el que la preocupa és que Ciutadans i el PP facin ideologia amb la pedagogia:

"El que preocupa és que tornin a posar l'àmbit de l'educació dins de la ideologia i no en la pedagogia"

Anar al contingut