Giglio

La companyia del creuer "Costa Concordia" atribueix el sinistre a un "error greu" del capità

L'empresa Costa Cruceros, empresa del creuer "Costa Concordia" sinistrat aquest divendres, atribueix l'accident a un "error greu" del capità. El capità del vaixell, Francesco Schettino, està detingut acusat d'homicidi involuntari i d'abandonar la nau. L'últim balanç de víctimes és de sis morts i una quinzena de desapareguts. Un dels morts és un mallorquí de 68 anys.

RedaccióActualitzat
Després que el capità del creuer "Costa Concordia", Francesco Schettino, ha negat les acusacions de la fiscalia que va abandonar el vaixell abans que ho fessin tots els passatgers, la companyia ha atribuït l'accident a un "error greu" del capità. L'empresa creu que Schettino es va apropar massa a la costa i afegeixen que no va seguir els procediments establerts per la companyia per a situacions d'emergència.

Costa Cruceros, l'empresa organitzadora del viatge, no ha anat més enllà en els seus comentaris perquè la investigació judicial ja està en marxa. L'empresa s'ha limitat a afegir que els seus treballadors estan entrenats per actuar bé en situacions d'emergència i ha assenyalat que a les seves naus hi ha més armilles i bots salvavides que passatgers.

El creuer va xocar divendres a la nit contra una roca en apropar-se massa a la costa. L'accident ha provocat ja sis morts confirmades i una quinzena de desapareguts. Supervivents del creuer "Costa Concordia" denuncien l'actitud del capità. Un dels catalans que anava a bord, Joan Belzunces, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" assegura que en el moment en què el vaixell estava escorat el capità els va fer anar a la cabina en lloc d'enviar-los a coberta per agafar els bots salvavides. Belzunces ha explicat a Catalunya Ràdio que un membre de la tripulació li va voler prendre el salvavides.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut