Sala de venda per a la subhasta "Bowie/Collector", a Sotheby a Londres (Reuters)
Sala de venda per a la subhasta "Bowie/Collector", a Sotheby a Londres (Reuters)
Londres

La col·lecció d'art de Bowie, a subhasta

Sotheby's fa una subhasta de la col·lecció particular de David Bowie amb un lot que inclou obres d'artistes com Damien Hirst, Jean-Michel Basquiat o Frank Auerbach

RedaccióActualitzat

David Bowie no se n'amagava, era un amant de l'art. I aquests dies s'ofereixen a subhasta 400 peces de la seva col·lecció personal a Londres. Hi ha obres d'artistes com Damien Hirst, Jean-Michel Basquiat o Frank Auerbach, entre altres.

 

 

La col·lecció privada de Bowie ha viatjat a Los Angeles, Nova York i Hong Kong abans de tornar a Londres, on ha estat exposada abans de la subhasta. Segos el directiu de Sotheby's a Europa Oliver Barker, la col·lecció transmet, en certa manera, la personalitat de David Bowie.

"Eclèctic, espontani, discret: la col·lecció de David Bowie ofereix una percepció única del món personal d'una de les ànimes creatives més destacades del segle XX."

Bowie va ser criticat pel seu eclecticisme i falta de coherència en la seva col·lecció, però es defensava dient que ell no era un comissari d'exposicions, sinó un aficionat que comprava "de forma obsessiva i addictiva" quan trobava obres que l'emocionaven. Com a col·leccionista va ser extremament caut i va comprar barat. Va adquirir obres modestes de Rubens i Tintoretto i d'artistes britànics com Peter Lanyon, Patrick Cauldield, Stanley Spencer, John Virtue y William Nicholson.

David Bowie, una icona en la història de la música del segle XX fins als nostres dies, va morir al gener, als 69 anys.

Anar al contingut