Vandellòs

La central nuclear d'Ascó-II torna a fer una aturada per reparar una avaria al sistema de refrigeració del sector primari

Una altra aturada de la central nuclear d'Ascó-II, a la Ribera d'Ebre. Ara, s'ha la central s'ha aturat per poder reparar una avaria al sistema de refrigeració del sector primari, ja que el sistema perdia aigua. Aquesta és la segona parada no programada que es fa en aquest grup nuclear des de començaments d'any. Amb tot, fonts d'Ascó II ja han avançat que l'avaria és tècnica "i no representa cap risc per a la seguretat de la instal·lació ni per a població". Precisament per això, no s'ha hagut d'activar el Pla d'Emergències Nuclears de Tarragona.

Actualitzat

La central nuclear Ascó II ha fet una parada no programada per una avaria tècnica arran d'una pèrdua d'aigua al circuit primari d'aquesta instal·lació. Segons ha informat la subdelegació del govern a Tarragona, la parada s'ha registrat cap un quart de cinc de la matinada després de realitzar-se una comprovació del balanç d'aigua que circula pel circuit primari de la central nuclear. Segons han conclòs, "hi ha una especificació tècnica de funcionament que, en cas de tenir unes condicions de pèrdua de balanç d'aigua superior a 3,785 litres per minut en sis hores, cal parar la central". Precisament per això s'ha decidit desacoblar la central de la xarxa elèctrica amb la finalitat de poder revisar la instal·lació i reparar l'avaria.
Tanmateix, la central Ascó II ha avançat que l'avaria és tècnica "i no representa cap risc per a la seguretat de la instal·lació ni per la a població". En aquest sentit, no ha calgut que s'activés el Pla d'Emergències Nuclears de Tarragona. A més, no ha resultat ferida cap persona en aquest procés de desacoblament de la central, el reactor de la qual continua en funcionament.

Anar al contingut