Un model en cadira de rodes desfilant per la 080 Barcelona Fashion Week
Un model en cadira de rodes desfilant per la 080 Barcelona Fashion Week

La 080 repeteix la desfilada de moda inclusiva de Free From Style: "Podem vestir de manera 'fashion' i creativa"

Actualitzat

ACN Barcelona - La 080 Barcelona Fashion Week ha repetit aquest dijous la desfilada de moda inclusiva de la firma Free From Style. . "Podem vestir de manera 'fashion' i creativa". Així s'ha expressat Sarai Gascón, una de la desena de models que ha participat en l'acte que acull el Recinte Modernista de Sant Pau, on s'ha presentat una línia denim. Gascón ha assenyalat que "és molt important donar visibilitat que la moda no és apta només per a un tipus de cossos". En aquesta línia, la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha convidat les empreses del sector a "trencar els cànons" imposats que han fet no només entendre "la moda d'una determinada manera sinó els cossos ideals".

Precisament, una de les fundadores de la firma de Mataró, Carolina Asensio, ha fet èmfasi en "normalitzar la discapacitat, que només és una característica de la persona". Asensio ha apuntat que assolir millores per aquest col·lectiu "és molt lent i difícil", però, a la vegada, ha reconegut que "poc a poc" s'aconsegueixen coses com, per exemple, enguany s'ha instal·lat una rampa per pujar al photocall de la 080.

Asensio ha detallat que els models, alguns dels quals vinguts d'agència, han lluït pantalons més llargs de la part del darrere que del davant perquè no s'escurcin quan van asseguts en una cadira de rodes o amb una cremallera al lateral "per si s'han de sondar", ha puntualitzat. La dissenyadora ha subratllat que "són petits detalls".

Per la seva banda, Gascón ha dit que ha "gaudit molt" de l'experiència i que fins i tot "encara més" que l'any passat, quan per primera vegada a l'Estat i a Catalunya es va organitzar aquesta desfilada. La també regidora d'Esports de Terrassa ha ressaltat la importància que "gràcies a la moda s'ha pogut demostrar que no ens uneix la diversitat".

Per la seva part, la consellera d'Igualtat i Feminismes ha posat l'accent en què "no hi ha cossos fora de norma" i ha remarcat la necessitat que "tota la diversitat corporal" tingui accés a "peces de roba que s'ajusten a les seves necessitats". En aquest sentit, ha destacat la feina de la 080 per "trencar tots els cànons".

Verge ha apuntat que hi ha en marxa un pla d'acció per combatre la pressió estètica 2023-2026 i que suposa "una violència simbòlica envers les dones i les nenes". La titular d'Igualtat ha enumerat alguns dels efectes d'aquest fenomen com baixa autoestima, trastorns de la conducta alimentària i "molt de patiment". La consellera ha indicat que "s'ha d'acabar amb que el valor social de les dones és la seva bellesa" i no només a la moda en altres àmbits de la societat com ara l'esport i el món del treball.

Anar al contingut