Kim Jong-un caminant entre dos militars amb el míssil "Hwasong-17" al seu darrera
Algunes escenes difoses pel règim nord-coreà estan clarament inspirades en el cinema d'acció (KCNA via Reuters)

Kim Jong-un presenta el seu nou míssil amb un vídeo propi del cinema d'acció

Imatges amb càmera lenta, música èpica i efectes visuals provoquen tota mena de comentaris a la xarxa

RedaccióActualitzat

Amb jaqueta de cuir i ulleres de sol, Kim Jong-un ha assistit aquest dijous, des de primera línia, a l'enlairament del seu nou míssil, el "Hwasong-17". No ha estat una presentació qualsevol; els mitjans oficials nord-coreans han difós un vídeo propagandístic de l'enlairament on es veu el líder del país rodejat de militars i dirigint l'assaig com si fos l'actor d'una pel·lícula o el protagonista d'un videoclip musical.

El vídeo inclou música èpica, càmeres lentes, efectes i muntatges que han despertat múltiples reaccions a la xarxa: des de l'aire "Top gun" del seu look, fins a les comparacions amb l'èxit sud-coreà de K-pop "Gangnam Style".

 

Un nou desafiament

El to i l'actitud mostrades pel dictador nord-coreà en aquestes imatges tenen a veure, però, amb el desafiament que ha comportat el llançament del míssil. D'entrada, perquè és el primer enlairament d'aquestes característiques des del novembre del 2017, i això acaba amb la moratòria que el mateix Kim Jong-un s'havia autoimposat el 2018 per mirar d'aconseguir una entesa amb Washington.

A més, el llançament tensa encara més les relacions de Corea del Nord amb els països de la zona i pot implicar també noves sancions per part de l'ONU, que es reuneix aquest mateix divendres per analitzar-ho.

Kim Jong-un observa satisfet l'enlairament del míssil balístic "Hwasong-17" (KCNA via Reuters)

El temut i enorme "Hwasong-17" 

Enlairat desde l'aeroport internacional de Piongyang, el Hwasong-17 és un míssil balístic intercontinental (ICBM), fa 23 metres de llarg i, segons sembla, té capacitat per volar 15.000 quilòmetres, podent arribar gairebé a qualsevol punt del planeta. Aquesta enorme i temuda arma ja s'havia mostrat fa un any i mig, però encara no s'havia arribat a enlairar.

El míssil "Hwasong-17" estaria capacitat per portar caps nuclears múltiples (KCNA via Reuters)

Durant l'assaig, el líder nord-coreà ha assegurat que les tropes del seu país "continuen estan completament preparades per a una confrontació a llarg termini amb els imperialistes dels Estats Units". Kim Jong-un també ha dit que el Hwasong-17 té possibilitats de ser equipat amb "capacitats d'atac militars incomparablement superiors". Això vol dir que aquest míssil podria portar caps nuclears múltiples, cosa que permetria atacar diferents objectius de manera simultània amb un sol projectil, fent d'aquesta arma la més potent actualment de Corea del Nord.

 

ARXIVAT A:
Corea del Nord
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut