Harris amb la seva família, al primer discurs com a vicepresidenta electa (Reuters/Jim Bourg)

Kamala Harris: "Soc la primera vicepresidenta, però no seré l'última"

En el primer discurs com a vicepresidenta electa ha recordat les generacions de dones que "han obert camí per a aquest moment"

Actualitzat

"Potser jo seré la primera dona en aquest càrrec, però no seré l'última". La pròxima vicepresidenta dels Estats Units, Kamala Harris, va deixar un missatge clarament feminista en el seu primer discurs després de confirmar-se la victòria demòcrata en les presidencials.

Harris es va adreçar a les nenes dels Estats Units: "Perquè cada nena petita que ens estigui mirant aquesta nit vegi que aquest és un país d'oportunitats", i a tots els nens:

"Als infants del nostre país, independentment del seu gènere, el nostre país us envia un missatge clar: somia amb ambició, lidera amb convicció i mira't d'una manera que potser els altres no veuen, simplement perquè potser no l'han vist abans."

 

 

En un discurs emotiu, Kamala Harris ha recordat les "generacions de dones negres, asiàtiques, blanques, llatines i natives nord-americanes de la història que han obert el camí per a aquest moment".

També ha dedicat unes paraules a la seva mare: "Vull agrair a la primera persona responsable que estigui jo aquí, que és la meva mare. Ella va venir de l'Índia i mai podria haver imaginat aquest moment; jo ara segueixo la seva estela".

 

 

En el seu discurs a Wilmington, a Delaware, també ha dit que "cal lluitar per defensar la democràcia dels Estats Units" i ha agraït als treballadors que han fet el recompte dels vots als col·legis electorals haver "garantit" el procés.

Els nord-americans han votat, segons Harris, per "l'esperança, la unitat, la decència, la ciència i la veritat".

ARXIVAT A:
Eleccions Estats UnitsKamala HarrisEstats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut