Entrevista a Oriol Junqueras a "Preguntes freqüents"
Entrevista a Oriol Junqueras a "Preguntes freqüents"

Junqueras confia que la reunió Torra-Sánchez obri "una nova etapa de diàleg"

RedaccióActualitzat

El programa "Preguntes freqüents" ha entrevistat Oriol Junqueras a la presó de Lledoners, en una setmana marcada per la tensió política, la reunió entre els presidents Quim Torra i Pedro Sánchez i les protestes al carrer pel 21D.

Junqueras diu que confia que la reunió de presidents i governs doni pas a una nova etapa de diàleg.

"El que significa, o això espero, és que s'entri en una nova etapa de diàleg entre governs. És evident que tothom sap que aquest conflicte, que ara reconeixen, només es pot resoldre per la via del diàleg i a través de les urnes, fet que demostra que més del 80 per cent dels catalans és partidari d'un referèndum."

 

 


El president d'Esquerra i vicepresident del govern de Carles Puigdemont posa en valor que després la reunió, en el comunicat conjunt que en va resultar, es reconegui el conflicte i s'aposti per la via del diàleg i les urnes com l'única manera de resoldre'l.

Sobre les protestes pel 21D, Junqueras reivindica la via de manifestacions "massives i cíviques":

"Catalunya sempre ha protagonitzat les manifestacions més massives i cíviques dels darrers anys a Europa i al món sencer i aquesta ha de ser la via a seguir."

El líder d'ERC també entra en el detall de decisions del Consell de Ministres, com la de batejar l'aeroport del Prat amb el nom de Josep Tarradellas. Junqueras argumenta que no importa tant el nom com de qui és la gestió:

"Més enllà de la tria del nom, que em sembla correcta, com m'hauria semblat una gran decisió posar-hi el nom de Francesc Macià o Lluís Companys, la qüestió és qui ho ha decidit i com. Com és que el nom de l'aeroport de Barcelona no el tria la ciutat de Barcelona o Catalunya i les seves institucions. És una evidència, notable, de com i qui pren decisions sobre les nostres vides i el nostre país. Però, sobretot, el problema de fons no és el nom, sinó la gestió. És evident que estaria molt millor en mans de les institucions catalanes que de les espanyoles."

 

 


Segons el líder d'Esquerra Repúblicana, el seu empresonament és un pas més per construir majories socials i polítiques.

 


Preguntat per la seva relació amb Carles Puigdemont, Junqueras explica que han fet coses extraordinàries, però que ara no poden parlar cara a cara per culpa de la repressió.

 


En relació amb el judici, Junqueras diu que treballa per la lliure absolució malgrat que saben que no tindran un judici just.

 

 

Oriol Junqueras també ha parlat dels durs missatges contra els politics empresonats.

 


Junqueras recorda també que més del 80% dels catalans són partidaris d'un referèndum.

ARXIVAT A:
Procés catalàOriol Junqueras
Anar al contingut