L'aeroport de Barcelona podria canviar de nom (Manuel Flores V-Wikimedia Commons)
L'aeroport de Barcelona podria canviar de nom (Manuel Flores V-Wikimedia Commons)

El govern espanyol canvia el nom de l'aeroport de Barcelona: es dirà Josep Tarradellas

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres d'aquest divendres, que es fa a Barcelona, ha aprovat el canvi de nom de l'aeroport de Barcelona-el Prat. Passa a dir-se aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat.

El 23 d'octubre passat va fer 41 anys que el president de la Generalitat a l'exili entre el 1954 i el 1977 va tornar a Catalunya. Sis dies abans havia estat nomenat president de la Generalitat provisional.

Elsa Artadi ha lamentat la decisió unilateral del canvi nom de l'aeroport:

Carles Puigdemont, que ha criticat la decisió en un tuit.


En un tuit posterior ha matisat: "La queixa per l'aeroport no era pel nom. Era i és per la gestió. Els demanes la gestió i t'imposen un canvi de nom. Els demanes decidir el futur i t'imposen el 155."

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha justificat el canvi de nom:


Presidència afirma que no hi havia acord ni consens sobre el canvi

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha manifestat que desconeixien aquest possible canvi.

Per la seva banda, fonts del departament de Presidència han dit que n'estaven informats i que els van dir que no ho fessin unilateralment. Van explicar, afirmen, que els temes de noms són molt sensibles i requereixen consens. Aquestes fonts també critiquen que el govern espanyol no hagi dit res als alcaldes de Barcelona i el Prat fins divendres al matí.

Presidència conclou explicant que no hi ha cap problema amb el nom de l'aeroport del Prat, i que la infraestructura té la millor marca que podria tenir, que és Barcelona, i que el problema està en la gestió.

ARXIVAT A:
AeroportsInfraestructures
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut