L'entrevista a Oriol Junqueras a la web del "Financial Times".
El líder d'ERC assegura que si fos un inversor estaria més tranquil amb una Catalunya independent.
Londres

Junqueras avisa el govern espanyol que haurà d'afrontar la reacció dels mercats si no permet la consulta

El líder d'ERC assegura que si fos un inversor estaria més tranquil amb una Catalunya independent que amb un Regne d'Espanya enfrontat amb els seus ciutadans

RedaccióActualitzat

El diari "Financial Times" publica una entrevista amb el líder d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, en què adverteix dels perills per a l'economia espanyola que suposa el "no" de Madrid a la consulta.

En l'entrevista, feta en clau econòmica, Junqueras diu que Espanya patirà la reacció negativa dels inversors internacionals i més pressió sobre el deute si manté el rebuig a la convocatòria d'un referèndum sobre la independència.

El líder d'Esquerra Republicana considera que amb el deute d'un bilió d'euros que té l'Estat enfrontar-se als seus ciutadans no seria la millor opció per complir amb les obligacions financeres.

Encara més contundent, el líder d'ERC assegura que si fos un inversor estaria més tranquil amb una Catalunya independent disposada a complir les seves obligacions que amb un Regne d'Espanya enfrontat amb els seus propis ciutadans.

En un escenari així, a més, augura retirada d'inversions i més pressió a la prima de risc.

En l'entrevista, Junqueras també parla de la politització del Tribunal Constitucional, on el PP i el PSOE són jutge i part. Conclou que prohibir el dret a vot no té sentit.

Anar al contingut