El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, durant la concentració per rebutjar la detenció de Puigdemont (Aina Martí / ACN)

Jordi Sànchez: "La reacció de La Moncloa ens encén tots els llums d'alarma"

La cúpula de Junts reacciona amb indignació davant la detenció del seu president, Carles Puigdemont, i acusa la justícia espanyola "d'enganyar" l'europea

Actualitzat

Els membres més destacats de Junts, el partit polític que presideix Carles Puigdemont, han reaccionat amb indignació davant la detenció del seu president.

La primera reaccó de Junts va ser la de convocar la concentració d'aquest matí al carrer Aribau de Barcelona, una manifestació on han assistit els caps visibles del partit i que ha acabat tallant l'avinguda Diagonal.

A la concentració hi ha assistit el secretari general del partit, Jordi Sànchez, que ha lamentat a "Els matins" de TV3 l'actitud "filibustera del regne d'Espanya i de la seva justícia", a qui acusa "d'enganyar" la Justícia europea. 

Sànchez considera que la nota que va emetre La Moncloa durant la matinada de divendres, en què es posiciona al costat de la justícia, no és compatible amb la voluntat d'arribar a una entesa amb el govern català mitjançant la taula de diàleg.

"La nota de La Moncloa ens encén tots els llums d'alarma. Ho entendria del jutge Llarena i de la justícia espanyola, però no de l'Oficina de Comunicació del govern espanyol."

També ha assistit a la concentració de Barcelona l'actual vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, que s'ha referit a la taula de diàleg -on Junts no s'asseu- amb un escepticisme reforçat després de la detenció de Puigdemont.

Puigdemont comparteix la condició d'eurodiputat per Junts amb Toni Comín, qui des de Brussel·les s'ha mostrat tranquil davant la situació ja que té "absoluta confiança" en les autoritats europees, que els van assegurar tant a ell com a Puigdemont que els retornarien la immunitat en cas de ser detinguts.

Tot i aquesta confiança en la Justícia europea, Comín s'ha mostrat molt crític amb l'estat espanyol, i ha llançat un missatge a la comunitat internacional. 

"Com es pot negociar amb un estat que vulnera de manera sistemàtica i descarada l'estat de dret? Que fa cas omís de les decisions dels tribunals europeus?"

La presidenta del Parlament i membre de Junts, Laura Borràs, també ha parlat de la detenció de Puigdemont, "l'enemic públic número 1 per Espanya".


Junqueras creu en la taula de diàleg

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha lamentat que "no s'aturi la repressió" i ha plantejat l'amnistia com l'única solució possible per superar aquest i altres obstacles.

En referència a la taula de diàleg, Junqueras ha declarat que des del partit del govern estan obligats a donar-li una oportunitat.

"Tenim la responsabilitat política de fer tot allò que estigui en el nostre abast per intentar avançar en aquest camí."

Junqueras ha justificat aquesta obligació "encara que només sigui per demostrar-ho a la comunitat internacional".

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontJordi SànchezJordi PuigneróToni ComínLaura Borràs
Anar al contingut