Munic

Jiménez Pentinel i Marta Domínguez sumen dues medalles més d'or en els Europeus d'atletisme

L'espanyol Antonio Jiménez Pentinel, "Penti", s'ha proclamat campió d'Europa dels 3.000 metres obstacles davant de l'holandès Simon Vroemen, i un altre espanyol, Luis Miguel Martín Berlanas, ha aconseguit la medalla de bronze. En la final dels 5.000 metres femenins, Marta Domínguez ha donat una nova alegria a l'atletisme espanyol i ha aconseguit la victòria, davant de la irlandesa Sonia O'Sullivan. Espanya suma ja dotze medalles, cinc d'or, i ocupa la segona posició en el medaller, darrera de Rússia.

Pentinel ha protagonitzat una remuntada espectacular en la recta final i ha superat l'holandès Simon Vroemen en la mateixa línia d'arribada, amb un registre de 8 minuts, 24 segons i 34 centèsimes. Vroemen, plusmarquista europeu, ha estat plata amb 8.24.45, i Martín Berlanas ha aconseguit una meritòria tercera posició, amb 8.24.72. El tercer dels espanyols participants en aquesta prova, Eliseo Martín, ha acabat en el cinquè lloc. La festa espanyola ha continuat amb la victòria de Marta Domínguez en la final dels 5.000 metres, en un espectacular esprint final en què ha superat la irlandesa Sonia O'Sullivan, plata; la russa Ielena Zadorozhnaia ha estat bronze.